Indrek Neivelt kritiseerib teravalt valitsuse maksupoliitikat (8)

PM Majandus
Copy
Indrek Neivelt.
Indrek Neivelt. Foto: Madis Veltman

Ettevõtja Indrek Neivelt kritiseeris neljapäeval «Vikerhommikus» teravalt valitsuse maksupoliitikat, mis tema hinnangul osutub kahjulikumaks, kui poleks midagi muudetud.

«Minu arust neid muudatusi, mis kevadel kiiruga vastu võeti – kui neid poleks ühtegi tehtud, siis oleks olukord kõikidel parem olnud,» hindas Neivelt intervjuus Vikerraadiole valitsuse maksupoliitikat.

«Ma tegelikult ei saa siiani aru, mida me teeme, kas me tahame eelarvetasakaalu või tahame saada seda kolme protsendi piiresse,» küsis ta retooriliselt.

«Täna oleksime saanud ilma mitte midagi tegemata [jätkata] selle kolme protsendi piires, mis vastab Maastrichti kriteeriumitele, mis vastab kõikidele kokkulepetele, mille kohta saab ilusti öelda, et meie rahandus on korras! Kõik. Me ei oleks mitte midagi pidanud tegema – ei käibemaksu tõstma, ei tulumaksu, ei maksuküüru [kaotama], mitte midagi poleks pidanud tegema. Lihtsalt rahulikult edasi elama,» rääkis Neivelt.

Samuti kritiseeris Neivelt, et nii riigikogus kui ka Eestis üldiselt pole toimunud sisulist arutelu maksude üle ning otsused võeti vastu ilma arutamata ja selgitamata – seda nii enne kui ka pärast valimisi. 

Täispikka «Vikerhommiku» intervjuud Inderk Neiveltiga, milles ta kritiseeris ka pankade suurkasumite maksustamata jätmist ning automaksu, saate lugeda ja kuulata ERRi portaalis.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles