Euroopa Komisjon algatas Microsofti suhtes Teamsiga seoses uurimise

Copy
Microsoft Teamsi äpp
Microsoft Teamsi äpp Foto: Dado Ruvic

Euroopa Komisjon teatas neljapäeval uurimise algatamisest Microsofti otsuse suhtes siduda sõnumirakendus Teams populaarsete Office'i teenustega, kuna tuntakse muret, et see võib õõnestada konkurentsi.

Uurimine, mille käigus püütakse selgitada, kas USA tarkvarahiid kuritarvitab oma turupositsiooni, langeb ajale, mil virtuaalkoosolekud on koroonaviiruse pandeemia järel aina tavalisemaks muutunud.

«Kaugsuhtluse ja koostöövahendid, nagu Teams, on saanud paljudele Euroopa äridele asendamatuks,» märkis komisjoni konkurentsivolinik Margrethe Vestager.

«Peame seetõttu tagama, et nende toodete turul säiliks konkurents ja ettevõtted saaksid valida tooteid, mis neile kõige paremini sobivad,» ütles ta.

Teams võimaldab kasutajatel suhelda sõnumite ja videokõnede kaudu ning jagada faile. Selle rivaalid on platvormid, nagu Zoom, Google Meet ja Cisco Webex.

Komisjon märkis, et Teamsi sidumine laialdaselt kasutatavate Office 365 ja Microsoft 365 teenustega võib konkurentsi selliste platvormide turul pärssida ja anda Microsoftile ebaõiglase eelise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles