Swedbank tõstab tähtajalise hoiuse intressimäära

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Swedbank eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla. 
Swedbank eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla. Foto: Madis Veltman

Swedbank tõstab reedest tähtajalise hoiuse intressimäära 4,25 protsendi peale. Tegemist on juba nende kaheksanda intressimäärade tõusuga sel aastal.

Swedbank ütleb intressimäära kergituse selgituseks, et eesmärk on pakkuda klientidele parimat võimalust oma raha kasvatamiseks ja hoiustamiseks. Panga era- ja äriklientide tähtajaliste hoiuste mahud on eelmise aasta sama ajaga võrreldes kasvanud 146,8 protsenti.

«Kuna enamik eluasemelaene on seotud kuue kuu keskmise euriboriga, mis oli eilse seisuga 3,952%, siis Swedbanki pakutav tähtajaliste hoiuste intressimäär ületab kehivat kuue kuu euribori taset,» ütles Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla.

Intressimäärade tõus on tema sõnul muutnud hoiused klientidele äärmiselt atraktiivseks. «Aasta algusest on era- ja äriklientide tähtajaliste hoiuste mahud kasvanud 97,5 protsenti. Näiteks juunikuus sõlmiti uusi hoiuselepinguid era- ja äriklientidele 420 miljoni euro ulatuses. Kusjuures ligi 80 protsenti uutest lepingutest on sõlmitud aastaseks perioodiks, mistõttu soovime just sellele perioodile võimalikult head intressi pakkuda,» lisas Ulla.

Alates homsest on tähtajaliste hoiuste intressimäärad järgmised: ühekuuline 2%, kolmekuuline 3%, kuuekuuline 3,25%, üheksakuuline 3,50% ja aastane 4,25%. Rahakoguja intress tõuseb 1,75% peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles