Suurbritannia rikkaim mees: Brexit oli viga

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Suurettevõtja Gopichand Hinduja
Suurettevõtja Gopichand Hinduja Foto: Joel Ryan / AP / Scanpix

Suurbritannia jõukaim mees Gopichand Hinduja mõistis hukka Ühendkuningriigi lahkumise Euroopa Liidust ning usub, et Briti peaminister Rishi Sunak suudab elavdada raskustes saareriigi majandust.

Indias sündinud Briti miljardär, kes on India konglomeraadi Hinduja Group esimees, ütles, et Ühendkuningriigi jõupingutused uute kaubanduspartnerluste loomiseks annaksid riigi majandusele vajaliku tõuke, kirjutab uudisteportaal CNBC.

«Brexitiga tehtud samm ei olnud Ühendkuningriigile hea,» lausus Hinduja esmaspäeval Londonis CNBC saatele «Tanvir Gill».

«Suurim abi Ühendkuningriigile tuleb Indiast, sest India majandus on 2027. aastaks maailmas suuruselt kolmas,» ütles ta. Hinduja sõnul julgeb ta, tuginedes oma kogemustele ja instinktidele väita, et India majandust saadab lähiaastatel edu.

SKT põhjal on maailma kolmanda majandusega riik Jaapan, India on viiendal kohal. Neljandat kohta hoiab Saksamaa. Esikolmikusse kuuluvad USA ja Hiina. Ühendkuningriigi majandus on kuuendal kohal.

Ühendkuningriik ja India peavad läbirääkimisi vabakaubanduslepingu sõlmimiseks.

Briti väljaande Sunday Times andmetel on Hinduja perekonna vara väärtus 28,5 miljardit naela.

Suurbritannia hääletas 2016. aastal Euroopa Liidust lahkumise poolt ja lahkus ametlikult blokist 2020. aasta jaanuari lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles