Volkswagen omandas osaluse Hiina elektriautode tootjas

Copy
Xpeng P7 elektriauto
Xpeng P7 elektriauto Foto: Hector Retamal

Saksa autogigant Volkswagen teatas kolmapäeval, et omandab vähemusosaluse Hiina elektriautode tootjas XPeng, et korvata võtmeturul mahajäämist.

 

Volkswagen teatas, et investeerib Hiina automarki 700 miljonit dollarit (632 miljonit eurot), omandades veidi alla viieprotsendilise osaluse Hiina kaubamärgis. Mõlemad ettevõtted arendavad koos välja kaks keskmise suurusega VW kaubamärgiga elektrilist mudelit, mis tuuakse Hiina turule 2026. aastal, teatas Volkswagen.

XPengi aktsia jaoks oli antud teade õnnistuseks, tõustes kolmapäeval New Yorgi börsil enam kui 25 protsenti.

Volkswagen teatas ka, et tema premium-marki Audi on sõlminud koostöökokkuleppe Volkswageni pikaaegse Hiina partneriga SAIC, et laiendada koostööd ja töötada uute kõrgekvaliteediliste elektriautode kallal.

Kohalikud sidemed on oluline osa Saksa kontserni plaanidest toota Hiinas sõidukeid Hiina turu jaoks, ütles VW piirkondlik juht Ralf Brandstaetter avalduses.

Hiina on Volkswageni tähtsaim turg, mis moodustab umbes 40 protsenti kontserni kogumüügist.

Kuid Volkswagen on Hiinas kodumaistest konkurentidest maha jäänud, kaotades oma enimmüüdud automargi tiitli BYD-le, jäädes samal ajal kasvaval elektriautode turul veelgi enam maha.

Tehinguga kiirendas Volkswagen kontserni kohaliku elektriautode portfelli laiendamist, ütles Brandstaetter.

Tegevjuht Oliver Blume on nimetanud Hiina turgu koos Põhja-Ameerikaga Volkswageni kasvu võtmeks.

Saksa kontserni eesmärk on jääda «kõige edukamaks rahvusvaheliseks autotootjaks Hiinas», kus tal on praegu 14–15 protsenti turuosast, ütles Blume juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles