Danone: me oleme jätkuvalt Venemaal konfiskeeritud ettevõtte omanik.

PM Majandus
Copy
Danone'i tehas Tšehhovis, Venemaal.
Danone'i tehas Tšehhovis, Venemaal. Foto: Maxim Shipenkov

Prantsuse ettevõte Danone SA teatas, et nad on endiselt oma Venemaa piimatoodete ettevõtte seaduslik omanik, isegi pärast seda, kui Moskva võttis selle üle kontrolli, vahendab Bloomberg.

Danone tegi selle avalduse kolmapäeval, mil ta teatas teise kvartali tulemustest. Danone kannab varade väärtuse languse tõttu 200 miljonit euro maha lisaks varasemale 500 miljoni euro suurusele kulule. Danone teatas oktoobris, et nad prognoosivad kuni miljardi euro suurust mahakandmist.

Nende Venemaa äril on umbes 8000 töötajat ja 12 tehast, kus toodetakse paljusid venelaste seas populaarseid kaubamärke. Selle kuu alguses nimetas Danone oma Activia kaubamärgi Venemaal ümber AktiBio kaubamärgiks, mis on osa ettevalmistustest ettevõtte loovutamiseks.

Eelmisel nädalal andis Venemaa varad vastavalt president Vladimir Putini dekreedile üle oma föderaalsele varahaldusagentuurile ajutiseks haldamiseks. Valitsus põhjendas seda sammu hiljuti vastu võetud eeskirjadega, mis on suunatud nn ebasõbralike riikide ettevõtetele. Nüüd juhib ettevõtet Tšetšeenia liidri Ramzan Kadõrovi sugulane.

Üleminek on olnud raske ja Danone peab töötajatega endiselt kaks korda päevas kohtumisi, ütles ettevõtte pressiesindaja Francois Banon.

«Meil on seal tööl inimesed, keda me teame aastakümneid ja alates sõja algusest oleme nendega väga, väga, väga tihedas kontaktis,» ütles ta. «Mis juhtub tulevikus? Me ei tea ja seepärast on see nii emotsionaalne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles