Lennukitootmist suurendava Boeingu aktsia rallib

Copy
Foto: Getty Images

Boeing teatas kolmapäeval oma teise kvartali 149 miljoni dollari suurusest kahjumist seoses viivituste ja kuluprobleemidega oma kaitse- ja kosmoseprogrammis, kuid aktsia tõusis tänu suurenenud kommertslennukite tarnetele.

 

Ettevõtte tegevjuht Dave Calhoun märkis, et lennundushiid on teinud pidevaid edusamme, suurendades nii 737 MAXi kui ka 787 Dreamlineri tootmismahtu, mis on mõlemad viimastel aastatel olnud hädas tehase ja tarneahela probleemidega.

Lennukitarnete hüppeline kasv tõstis kvartali tulud 19,8 miljardi dollarini, mis on 18 protsenti suurem kui aasta varem ja ületas analüütikute ootusi.

Boeingu kommertslennukite tarned kasvasid 12 protsenti. Siiski jäi ettevõte ebaharilike kulude ja perioodiliste kulutuste, sealhulgas uurimis- ja arendustegevuse tõttu, kvartalis kahjumisse.

Ettevõtte kaitse-, kosmose- ja julgeolekupõhine äri jäi samuti tegevuskahjumisse, mida mõjutasid Starlineri kosmoselaeva viivitused ja T-7A reaktiivlennukite treeningprogrammiga seotud kulude suurenemine.

Boeing kinnitas uuesti oma prognoosi 2023. aasta vaba rahavoo kohta, mis on investorite poolt tähelepanelikult jälgitav näitaja.

Boeingu aktsiad tõusid kolmapäeval New Yorgi börsil koguni 7,11 protsenti 229,35 dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles