Putin: Venemaa tahab Aafrikaga koostööd teha ja seda toiduga varustada (1)

Copy
Venemaa-Aafrika tippkohtumine 2019. aastal Sotšis
Venemaa-Aafrika tippkohtumine 2019. aastal Sotšis Foto: POOL

Venemaa president Vladimir Putin teatas kolmapäeval Moskva kavatsusest arendada koostööd Aafrika riikidega seoses võitluses vaesusega ja toiduga kindlustatuse tagamisel.

 

«On tähtis, et viimastel aastatel on meie koostöö Aafrikaga tõusnud uuele tasemele,» lausus Putin tervituses Venemaa-Aafrika majandus- ja humanitaarfoorumi osalistele ja külalistele.

«Kavatseme seda edasi arendada: innustada kaubandust, investeeringuid, süvendada koostööd, teha koostööd sellistel pakilistel teemadel nagu võitlus vaesusega, personali koolitamine, toiduga kindlustatuse tagamine ja kliimamuutused,» väitis Putin.

Venemaa lahkus hiljuti ÜRO ja Türgi vahendatud leppest, mis võimaldas Ukraina teravilja turvalist eksporti Musta mere kaudu.

Moskva lahkumine leppest mõjutab iseäranis rängalt Aafrika riike, mis sõltuvad suuresti Ukrainast pärit teraviljast ning kus miljonid inimesed on juba praegu silmitsi näljahädaga.

«Ja loomulikult jätkame Aafrika partnerite igakülgset abistamist rahvusliku ja kultuurilise sõltumatuse tugevdamisel ning osaleme aktiivselt piirkondlike ja üleilmsete murede lahendamisel,» rääkis Putin.

Kremli veebilehel avaldatud tervituses väidetakse, et Venemaa toetab Aafrika riikide püüdlusi sotsiaalse ja majandusliku stabiilsuse ja arengu poole.

Lisaks avaldas Putin veendumust, et «foorum annab pikas vaates meie poliitilisele ja humanitaarkoostööle täiendava tõuke, muutub Venemaa-Aafrika suhetes oluliseks sündmuseks ning annab neile veelgi terviklikuma, kõikehõlmava iseloomu».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles