Näpud põhjas: suurem osa eestlastest otsib lisatööd (7)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

CV Online'i andmetel otsib 59 protsenti eestlastest omale lisatööd – teisiti ei saa enam hakkama.

CV Online'i värske küsitlus näitab, et 59 protsenti on mõelnud põhitöö kõrvalt omale lisatööd hankida. Sealjuures peab 41 protsenti vastanutest oma tööd piisavalt heaks, et lisatööle mõtlema ei pea.

Lisatöö otsimise peamised põhjused on seotud majandusliku kindlustunde ja eneseteostusega. Üle 80 protsendi vastanutest väljendas soovi suurendada igakuist sissetulekut, et saavutada parem elustandard. Lisatöö pakub võimalust katta ootamatuid kulusid, säästa tuleviku tarbeks või täita unistusi, mille jaoks põhitöö palgast ei pruugi piisata, teatas CV Online.

Lisaks majanduslikele motiividele tõi 40 protsenti vastanutest esile soovi laiendada oma kogemusi ja teadmisi. 30 protsenti vastanutest väljendas soovi leida lisatööd, et suurendada investeerimisvõimalusi.

«Uuringu tulemused kajastavad üha suuremat huvi lisatöö vastu, mis võimaldab inimestel mitmekesistada oma oskuste portfelli ja leida täiendavat rahalist stabiilsust,» rääkis CV-Online'i turundusjuht Karla Oder. «Lisatöö leidmine on muutumas üha populaarsemaks viisiks suurendada sissetulekuid ja parandada elukvaliteeti.»

41 protsenti vastanutest ei tundnud huvi põhitöö kõrvale lisatööd võtta. Põhjuseks on, et soovitakse eraelule rohkem aega panustada (58 protsenti) või on põhitöö koormus piisavalt suur (13 protsenti). 13 protsenti vastajatest leiab, et vajadus lisatöö järele puudub ja põhitöö sissetulek on piisav.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles