Hepsor rõõmustas investoreid

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Hepsor Manufaktuuri kvartali arendus.
Hepsor Manufaktuuri kvartali arendus. Foto: Eero Vabamägi

Hepsori 2023. aasta II kvartali müügitulu ulatus 14,6 miljoni euroni ja puhaskasumiks kujunes 3,5 miljonit eurot (sh emaettevõtte omanikele kuuluv osa 1,6 miljonit eurot).

Mullu teises kvartalis oli käive 2,7 miljonit eurot ja puhaskahjum 280 000 eurot, millest emaettevõtte omanike osa oli 278 000 eurot.

2023. aastaks prognoosib Hepsor müügituluks 41,3 miljonit eurot, puhaskasumiks 3,3 miljonit eurot ning sellest emaettevõtte osanikele kuuluvaks puhaskasumiks 1,1 miljonit eurot. Ettevõtte 2023. aasta esimese poolaasta müügitulemused näitavad, et ettevõte liigub õigel kursil 2023. aasta prognooside täitmiseks, teatas Hepsor börsile.

I poolaasta müügitulu kokku oli kokku 20,6 miljonit eurot ja puhaskasum 3,6 miljonit eurot (emaettevõtte omanikele kuuluv osa 1,8 miljonit eurot).

Hepsoril on 30. juuni 2023. seisuga Eestis ja Lätis ehituses neli elukondlikku arendusprojekti, milles valmib kokku 319 uut korterit ja 453 ruutmeetrit äripindu. Peale kahe projekti valmimist esimesel poolaastal on Riias ehituses ja müügis Nameja Rezidence arendusprojekt, milles valmib kokku 38 kodu ning millest 10 korterile on sõlmitud võlaõigus- ja broneerimislepingud (26 protsenti). Tallinnas on ehituses ja müügis kolm arendusprojekti kokku 281 uue korteri ja 453 ruutmeetri äripindadega – Ojakalda kodud, Lilleküla kodud ja Manufaktuuri 7, millest 30. juuni 2023 seisuga on võlaõigus- ja broneerimislepingud sõlmitud kokku 77 korterile (27 protsenti).

Hepsori juhatuse liikme Henri Laksi sõnul oli 2023. aasta II kvartal kinnisvarasektoris üsna ootuspärane. «Positiivse arenguna saab välja tuua energiahindade ja inflatsiooni stabiliseerumise, mis loovad eeldused kinnisvaraturu nõudluse taastumiseks. Samas jätkus euribori tõus, mis mõjutab vahetult leibkondade ja koduostjate igakuiseid eluasemekulusid ja sunnib kinnisvara ostuotsuste tegemisel hoidma konservatiivset joont. Tallinna uusarenduste turu tehinguaktiivsus tõusis mõningal määral teises kvartalis, kuid on jätkuvalt alla varasema pikaajalise keskmise. Riias püsib tehinguaktiivsus tavapärasel tasemel,» ütles Laks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles