Baltika avaldas selgituse börsilt lahkumise kohta

BNS
Copy
Baltika suletud Ivo Nikkolo esinduskauplus Suur-Karja tänaval
Baltika suletud Ivo Nikkolo esinduskauplus Suur-Karja tänaval Foto: Tairo Lutter

Baltika juhatus koostas koostöös põhiaktsionäriga täiendavad selgitused seoses vähemusaktsionäridele kuuluvate aktsiate ülevõtmisega ning aktsiate noteerimise lõpetamisega.

Baltika juhatuse hinnangul võiksid selgitused olla abiks selleks neljapäevaks planeeritud üldkoosolekul päevakorras olevate protsesside tausta ja õigusliku raamistiku paremal mõistmisel. Selgitused on rõivafirma koostanud küsimuste ja vastuste vormis, mis on kättesaadavad Baltika veebilehel, teatas ettevõte börsile.

Näiteks on selgituses toodud välja, et turuhinda on õiglase hüvitise määramisel kaalutud, kuid arvestades Baltika aktsia ebalikviidsust, ei ole turuhind asjakohane indikaator õiglasest väärtusest.

Märgitakse, et käimasoleva protsessi näol on tegemist aktsiaseltsi vähemusaktsionäridele kuuluvate aktsiate ülevõtmisega ühinemise läbiviimiseks ehk niinimetatud squeeze-out'iga, mida reguleerib ja millele kohalduvad nõuded sätestab äriseadustik.

Baltika juhatus rõhutab sealjuures, et põhiaktsionär ei ole määranud Baltika aktsia eest makstavat hüvitist ise, vaid on hüvitise määramisel lähtunud sõltumatu hindaja Grant Thornton Baltic OÜ koostatud aktsia õiglase väärtuse hinnangust.

Lisatakse, et kavandatav ühinemine ja sellega seoses toimuv vähemusaktsionäride aktsiate ülevõtmine, mille tulemusel saab põhiaktsionärist Baltika ainuaktsionär, on õiguslikult ja majanduslikult vajalik Baltika sisulise äritegevuse jätkusuutlikkuse tagamiseks.

«Kuivõrd börsiühingu staatusele vaatamata ei ole Baltikal mitme aasta jooksul õnnestunud kaasata piisava likviidsuse tagamiseks vahendeid kapitaliturult, ei ole börsil jätkamine enam majanduslikult otstarbekas,» seisab selgituses.

Juunikuu alguses teatas Nasdaq Tallinna börs, et ootab Baltikalt ja tema põhiaktsionärilt täiendavat informatsiooni börsilt lahkumise plaani osas, mis aitaks ettevõtte väikeaktsionäridel seisukohta kujundada.

Teisipäeval sulgus Baltika aktsia Nasdaq Tallinna börsil 0,0804 euro tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles