Harju Elekter jõudis kasumisse

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Harju Elektri juht Tiit Atso.
Harju Elektri juht Tiit Atso. Foto: Madis Veltman

Kui mullu teises kvartalis ulatus Harju Elektri puhakahjum 3,2 miljoni euroni, siis tänavu tuli teise kvartali tulemuseks 0,9 miljoni eurone kasum. Ühtlasi hinnati üles Skeletoni osaluse väärtus.

Ettevõtte käive kasvas 35,4 protsendi võrra 56,8 miljoni euroni.

«Harju Elekter Group jätkas uue strateegiakava elluviimist soovitud tasemel ning näitas 2023. aasta teises kvartalis tugevat kasvutrendi, saavutades rekordilise käibe ja ärikasumi. Tugevat tulemust aitasid kindlustada õnnestunud hinnaläbirääkimised nii raamhangetes kui ka teiste lepingupartneritega. Täiendavalt oleme kasutusele võtnud uued hinnastamismudelid, et paremini maandada muutuvate sisendhindade riske. Ühtlasi on elektriseadmete tootmiseks vajalikud tarneahelad ladusamalt toimima hakanud ning materjalide ja komponentide hinnad kõrgematel hinnatasemetel stabiliseerunud. Harju Elekter jätkab efektiivsuse parandamist, et kasvatada kasumlikkust,» teatas ettevõte.

Müüdi enam madalpinge jaotusseadmeid, sagedusmuundurkilpe ja tehnilisi hooneid ning realiseerusid suuremad energiasäästlike lahendustega projektid vähese CO²-heitega laevade moderniseerimiseks ning ehituseks.

Harju Elektri pikaajaliste finantsinvesteeringute väärtus oli aruandekuupäeva seisuga kokku 32,6 (31.12.22 oli 23,7) miljonit eurot. Aruandekvartalis teostatud finantsvara ümberhindlusest kasvas OÜ Skeleton Technologies Group investeeringu hinnanguline õiglane väärtus 8,8 miljoni euro võrra 30,6 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles