Wolti kullerid marus: maksa või tööle peale! (12)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Wolti kullerid Tallinnas kurdavad, et peavad jõude passima, samal ajal kui odavalt palgatud malevlased nende töö ära teevad. 
Wolti kullerid Tallinnas kurdavad, et peavad jõude passima, samal ajal kui odavalt palgatud malevlased nende töö ära teevad. Foto: Taavi Sepp

Wolti kullerid kurdavad, et nende tasusid on igasuguse hoiatuseta langetatud, kuid Wolt ei taha süüdistustest midagi kuulda.

Mis siis, kui sa pead peale maksma, et tööl käia? Sellise avastuse tegi üks täiskohaga töötav Wolti kuller juuli keskpaigas.

Anonüümsust palunud kuller kirjeldas, kuidas tal päevapealt teenistus ära kadus. «Wolt kärpis umbes 30 protsenti tellimuselt ehk kui 10 km eest oleks varem saanud umbes kaheksa eurot, siis praegu saab umbes 5,60 eurot. Linnasiseste sõitude tasu oli samal põhimõttel langetatud. Näiteks varem sai 5,5 km eest umbes 5,90, praegu aga umbes neli eurot kopikatega. See 30-protsendiline kärbe mõjutab väga palju minu palganumbrit, sest palgast tuleb esmalt maha arvestada auto kütus, kindlustus ja remont ning alles siis muu elu: üür, kommunaalid, toit,» rääkis kuller. «Ehk teisisõnu pean põhimõtteliselt peale maksma, et Woltis töötada.»

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles