Moegigant H&M kaebas Hiina rivaali Sheini kohtusse (1)

Copy
Shein
Shein Foto: Tom Wren / SWNS

Rõivafirma Hennes & Mauritz kaebas kiiresti kasvava konkurendi Shein Hongkongi kohtusse autoriõiguste rikkumise eest, teatas Rootsi moekontsern teisipäeval.

Shein, mis asutati 2008. aastal Hiinas, on kiiresti saavutanud esikoha globaalsel kiirmoeturul, pakkudes madala hinnaga kollektsioone, mis on osutunud noorte klientide seas populaarseks.

H&M kinnitas teisipäeval, et on algatanud kohtuasja nüüdseks Singapuris baseeruva Sheini ja sellega seotud Hongkongi veebijaemüüja Zoetop Businessi vastu.

«Meil on menetluses autoriõiguste rikkumise hagi Sheini vastu, mis on esitatud Hongkongis,» ütles H&Mi pressiesindaja.

«Me usume, et Shein on mitmel juhul kopeerinud meie disainilahendusi.»

Hongkongi kohtudokumendi kohaselt oli H&M osutanud «toodete silmatorkavale sarnasusele, mis tõendab, et need on kindlasti kopeeritud», ja «autoriõigusega kaitstud teoste loata ulatuslikule reprodutseerimisele».

Autoriõiguste rikkumise kohtuasjad on kiirmoe maailmas tavalised, kuid sageli on tegemist väiksemate, iseseisvate disaineritega, kes esitavad kaebusi hiiglaslike jaemüüjate vastu, mistõttu on H&Mi hagi Sheini vastu ebatavaline.

Rootsi kaubamajade kaubamärk on üks maailma kõige tuntumaid ja on aastaid võidelnud Hispaania kaubamärgi Zara omaniku Inditexiga esikoha pärast.

Kuid Sheini kiire tõus TikToki suunamudijate lemmikbrändist globaalseks tuntud kaubamärgiks noorte põlvkondade seas on teinud sellest ühe maailma juhtiva moebrändi, mille 2021. aasta kasvuks teatati 16 miljardit dollarit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles