Poliitbüroo pani Hiina börsi tõusma

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Hiina väikeinvestor jälgib börsiinfot
Hiina väikeinvestor jälgib börsiinfot Foto: Reuters/ScanPix

Hiina poliitbüroost tuli hädakisa, et majandus ei kasva ootuspäraselt. Lubadus, et majandust hakatakse toetama, rõõmustas investoreid.

Hongkongi börs tõusis teisipäeval 3,8 protsenti, Hiina aktsiaturg aga kallines 2,8 protsenti.

Eriti hoogsalt kerkisid kinnisvaraarendajate aktsiad. Investorid muretsesid, et kinnisvaraarendajatel võivad tekkida probleemid võlakirjade tagasimaksmisega.

Country Gardeni aktsia kallines Hongkongi börsil 14 protsenti. Rivaali Longfori aktsia kallines enam kui 20 protsenti.

Hiina liidrid lubasid esmaspäeval, et majandust aidatakse, kuna koroonast toibumine pole olnud ootuspärane. Anti ka mõista, et hädas kinnisvarasektorile tuleb tuge, kuigi see pole suurim mure.

Hiina liidrid: majandus on silmitsi uute raskuste ja väljakutsetega

PEKING, 24. juuli, AFP-BNS – Hiina majandus seisab silmitsi uute raskuste ja väljakutsetega, teatasid riigi liidrid esmaspäeval 24-liikmelise poliitbüroo kohtumisel.

«Kohtumisel märgiti, et praegune majandustegevus seisab silmitsi uute raskuste ja väljakutsetega, peamiselt ebapiisava kodumaise nõudluse, mõnede ettevõtete tegevusraskuste, kõrgete riskide ja varjatud ohtude tõttu võtmevaldkondades ning keerulise ja raske väliskeskkonna tõttu,» tsiteeris kesktelevisioon kohtumisel öeldut.

Hiina liidrid kohtuvad igal aastal juuli lõpus, et vaadata üle riigi majandusolukord enne oma tavapärast suvepuhkust augustis.

Maailma suuruselt teise majanduse koroonapandeemia järgne taastumine on olnud viimastel kuudel aeglane, seda suuresti tarbijate vähese kulutamise tõttu.

Kohtumisel, mida juhtis president Xi Jinping, kutsuti tegema jõupingutusi kodumaise tarbimise suurendamiseks ning «kohandama ja optimeerima kinnisvarapoliitikat», teatas kesktelevisioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles