Unilever lubab Venemaal oma töötajaid sõtta värvata

PM Majandus
Copy
Unileveri logo
Unileveri logo Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW

Ülemaailmsel toiduainete ja kodukeemia turul laialdaselt esindatud Inglise-Hollandi tarbekaupade gigant Unilever kinnitas, et nad järgivad Venemaa seadusi ajateenistuse kohta, kui nende Venemaa töötajad kutsutakse teenistusse, vahendab BBC.

Unilever ütles kirjas B4Ukraine'ile, et «mõistab sõja Ukrainas absoluutselt hukka kui Venemaa riigi jõhkra ja mõttetu teo». B4Ukraine kutsub ettevõtteid üles lõpetama tegevust Venemaal, et kahjustada riigi majandust.

Sellegipoolest ütles Unilever, et nad on teadlikud seadusest, mis nõuab, et iga Venemaal tegutsev ettevõte peab lubama oma töötajaid sõjaväkke, kui neid kutsutakse.

«Me järgime alati kõiki nende riikide seadusi, kus me tegutseme,» kirjutas Unileveri äritegevuse ja tarneahela juht Reginaldo Ecclissato.

Unilever teatas, et jätkab Venemaal tegutsemist, kuna sealt ei ole lihtne väljuda; samuti et vältida ohtu, et nende äri satub kas otseselt või kaudselt Venemaa riigi kätte, ja et aidata kaitsta oma töötajaid.

Lisaks teatas Unilever B4Ukraine'ile saadetud kirjas, et maksis 2022. aastal Venemaa eelarvesse 3,8 miljardi rubla (umbes 38 miljoni eurot) ulatuses makse.

Unilever on üks maailma juhtivaid ettevõtteid toiduainete ja kodukeemia turul. Neile kuulub üle 400 kaubamärgi ja nad toodavad kaupu 280 tehases. Nende hulka kuuluvad näiteks Domestos, Rexona, Dove, Hellmann's, Magnum, Rama, Lipton, Knorr jt.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles