Vastuolulise räppari tossud lähevad nagu soojad saiad

Copy
Yeezy tossud: nõudlus ületas kõik ootused.
Yeezy tossud: nõudlus ületas kõik ootused. Foto: SETH WENIG

Adidas teatas esmaspäeval, et tema teise kvartali ärikasum kukkus, kuid tänu Kanye Westi Yeezy toodete suure varu osalisele müügile prognoosib ta nüüd väiksemat aastakahjumit.

 

Saksa spordijalatsite ja -rõivaste hiiglane teatas, et tema ärikasum kukkus aprillist juunini kestnud perioodil 55 protsenti 176 miljoni euroni. Kuigi selle brutomarginaal tõusis, ütles Adidas, et tegevuskulusid sisaldav marginaal langes rohkem kui poole võrra 3,3 protsendini.

Sellegipoolest ütles ettevõte, et Kanye Westi Yeezy toodete varude müük mais koos plaanitust pisut paremini mineva äritegevusega aitab tal saavutada madalamat aastakahjumit, kui varasemalt prognoositi. Adidas ennustab nüüd, et lõpetab aasta 450 miljoni euro suuruse ärikahjumiga, võrreldes varasema 700 miljoni euro suuruse kahjumiga.

2. juuni seisuga oli Adidas saanud enam kui 508 miljoni euro väärtuses tellimusi umbes nelja miljoni Yeezy tossupaari ostuks, teatas Financial Times esmaspäeval viidates asjaga kursis olevatele inimestele. Nõudlus ületas kontserni kõige optimistlikumaid prognoose.

Adidas lõpetas 2022. aasta oktoobris koostöö vastuolulise räppari Kanye Westiga pärast seda, kui ta tegi mitmeid antisemiitilisi väljaütlemisi. Selle tulemusel lõpetas kontsern Westiga koos disainitud ülieduka Yeezy-mudeli tootmise.

Westiga seotud rõivaste ja jalanõude müümata jätmine tooks potentsiaalselt kaasa 1,2 miljardi euro suuruse tulude kaotuse, teatas kontsern, kui ta mai alguses 2022. aasta majandustulemused teatavaks tegi.

Kuigi ettevõte osaliselt annetas müügst saadud kasumi, aitas maikuu müük Adidase kahjumit vähendada. Adidas kavatseb kasutada varude müügist saadavat tulu ka Westile litsentsitasude maksmiseks ja partnerluse lõpetamisest tulenevate kulude, sealhulgas töötajate koondamise, tootmisvõimsuse sulgemise ja juriidiliste kulude katmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles