Vene kätes olev Fortumi tütarettevõte muutis oma nime

PM Majandus
Copy
Fortumi peakorter Espoos.
Fortumi peakorter Espoos. Foto: Roni Rekomaa

Fortum kaotas möödunud aasta aprillis kontrolli oma Venemaa tütarettevõtte PAO Fortum üle, kui Venemaa ametivõimud võtsid selle üle.

Fortumi Venemaa tütarettevõte PAO Fortum muudab oma nime Forward Energoks, vahendab Reuters. Selle otsuse langetas ettevõtte juhatus erakorralisel koosolekul.

«Nimemuutus ei mõjuta kuidagi ettevõtte tegevust ja on tingitud teatud juriidilistest küsimustest seoses intellektuaalomandi õigustega,» teatas ettevõte pressiteates.

Soome energiaettevõte Fortum kaotas kontrolli PAO Fortumi üle mullu aprillis, kui Venemaa ametivõimud võtsid ettevõtte üle. Samal ajal vahetus ka ettevõtte tegevjuht ning sellest ajast alates ei ole Fortum oma tütarettevõtte juhtkonnaga Venemaal enam suhelnud.

Nädal tagasi teatas Fortum, et nõuab Venemaalt rahvusvahelise vahekohtu kaudu mitme miljardi euro suurust kahjutasu, püüdes tagasi saada Venemaale investeeritud raha. Fortum on Venemaale investeerinud kokku umbes 6 miljardit eurot.

Fortum saatis eelmisel nädalal ka Venemaa riigile vastava teatise. Rahvusvahelised vahekohtumenetlused on tavaliselt pikad kohtuprotsessid, mis võivad kesta mitmeid aastaid.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles