UBS-i trahviti 387 miljoni dollariga Credit Suisse'i väärkäitumise eest

Copy
UBS-i ja Credit Suisse'i logod.
UBS-i ja Credit Suisse'i logod. Foto: DENIS BALIBOUSE

Šveitsi pangandushiid UBS on saanud ligi 400 miljoni dollari suuruse trahvi oma hiljuti ülevõetud tütarettevõtte Credit Suisse'i väärkäitumise eest, teatas USA Föderaalreserv esmaspäeval.

Šveitsi reguleerivad asutused sundisid selle aasta alguses keset USA piirkondliku laenuandja Silicon Valley Banki kokkuvarisemisest tingitud panganduskriisi UBSi oma endist konkurenti Credit Suisse'i üle võtma.

Esmaspäeval määrasid Föderaalreserv ja Inglise Pank UBS-ile kokku 387 miljoni dollari (349 miljoni euro) suuruse trahvi selle eest, et Credit Suisse ei suutnud korduvatest hoiatustest hoolimata hallata nõuetekohaselt USA pereinvesteerimisfondi Archegos poolt põhjustatud riske, teatas Föderaalreserv oma avalduses.

Bill Hwangi juhitud riskifondi Archegos dramaatiline kokkuvarisemine läks Credit Suisse'ile maksma umbes 5,5 miljardit dollarit ehk 5 miljardit eurot.

Föderaalreserv väitis, et väärkäitumine oli seotud Credit Suisse'i ebaturvalise ja ebakindla krediidiriski haldamise praktikaga seoses Archegosega, ning teatas UBS-i trahvimisest 268,5 miljoni dollari (242 miljoni euro) väärtuses.

Ka Bank of England trahvib Credit Suisse'i uut omanikku, teatas Fed, lisades, et kahe reguleeriva asutuse poolt määratud trahvide kogusumma on ligikaudu 387 miljonit dollarit.

UBS-i vastu suunatud meetmed rakendatakse koos Šveitsi finantsturujärelevalveametiga, teatas Fed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles