SUURTEHING Konkurentsiamet andis Rakvere lihatööstuse müügile rohelise tule (1)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Maag sõlmis lepingu Rakvere lihatööstuse ja HKScani Läti ja Leedu tütarettevõtete omandamiseks eelmise aasta detsembris. Fotol Raidla Ellex Advokaadibüroo tehingute valdkonna partner ja Rannarootsi nõukogu liige Sven Papp (vasakul) ja Maag Grupi nõukogu liige Erik Haavamäe
Maag sõlmis lepingu Rakvere lihatööstuse ja HKScani Läti ja Leedu tütarettevõtete omandamiseks eelmise aasta detsembris. Fotol Raidla Ellex Advokaadibüroo tehingute valdkonna partner ja Rannarootsi nõukogu liige Sven Papp (vasakul) ja Maag Grupi nõukogu liige Erik Haavamäe Foto: Karli Saul

Konkurentsiameti andis loa Maag Grupi, HKScan Estonia, HKScan Latvia ja UAB «HKScan Lietuva» koondumisele tingimusel, et koondumise osalised täidavad endale võetud kohustused.

Konkurentsiameti peadirektori Evelin Pärn-Lee sõnul on tegemist Eestis lihatoodete tootmise ja müügi turul väga tugevat positsiooni omavate ettevõtjatega, kes pakuvad laia valikut lihatooteid ja kel on tuntud kaubamärgid. «AS Maag Grupp ja AS HKScan Estonia tegelevad mõlemad lihatoodete tootmisega, AS Maag Grupp turustab oma tooteid Rannamõisa ja Rannarootsi kaubamärgi all, ASile HKScan Estonia kuuluvad kaubamärgid Tallegg ja Rakvere,» ütles Pärn-Lee.

Konkurentsiamet jõudis menetluse tulemusena seisukohale, et ASi Maag Grupp ja ASi HKScan Estonia koondumine oleks oluliselt kahjustanud konkurentsi valge värske liha ja töödeldud lihatoodete tootmise ja müügi kaubaturgudel. Ent konkurentsiseaduse järgi võib Konkurentsiamet anda koondumiseks loa, kui koondumise osalised võtavad konkurentsi kahjustumise vältimiseks endale kohustused. AS Maag Grupp tegi ettepaneku kohustuste võtmiseks. «AS Maag Grupp võõrandab oma senise äritegevuse lihatoodete tootmise ja müügi valdkonnas kahes etapis: Rannamõisa kaubamärgi all turustatavad kanalihatooted ja ASi Rannarootsi Lihatööstus. Tänu kohustuste võtmisele ei toimu koondumisega püsivat muutust turu struktuuris ning ASi Maag Grupp ja ASi HKScan Estonia äritegevuste koondumist,» selgitas Evelin Pärn-Lee.

Konkurentsiamet kontrollib ettevõtjate koondumisi, mille osaliste eelmise majandusaasta käibed Eestis kokku ületavad kuus miljonit eurot ja vähemalt kahe koondumise osalise käibed Eestis ületavad kummalgi kaks miljonit eurot. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles