Ülemiste keskuse omaniku kasum langes rohkem kui poole võrra

BNS
Copy
Ülemiste keskus
Ülemiste keskus Foto: Taavi Sepp

Ülemiste kaubanduskeskust haldav Ülemiste Center OÜ teenis 2022. aastal 16,4 miljoni euro suuruse müügitulu juures 7,1 miljonit eurot kasumit, mida on 55,3 protsenti vähem kui tunamullu, mil sama näitaja oli 15,9 miljonit eurot.

Mullu oli Ülemiste keskuse kaalutud keskmine renditulu renditava kaubanduspinna kohta kuus 19,2 eurot, mis on 3,28 eurot kõrgem võrreldes 2021. aastaga, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest. Aasta lõpu seisuga oli keskuses vabu pindu 1 protsendil kogupinnast, aasta varem samal ajal oli vaba 1,4 protsenti keskuse pinnast.

Möödunud aastal oli Ülemistel eesmärk tulla vastu klientide vajadustele. Investeeriti keskuse üldalal asuva veeteemalise puhkeala renoveerimisse, väliparkla valgustusse ja muudesse kliendirahuoluga seotud projektidesse.

Ettevõttes Ülemiste Center OÜ töötas 2022. aasta lõpu seisuga 8 inimest. Töötajate arv aasta võrdluses ei muutunud, ent tööjõukulud suurenesid mullu kokku 126 000 euro võrra ehk 734 000 euroni. Juhatuse liikmetele maksti aruandeaastal töötasusid summas 128 000 eurot, aasta varem oli sama näitaja 109 000 eurot.

Pärast aruandeperioodi lõppu – kuid enne 2022. aasta majandusaasta aruande allkirjastamist – kuulutas ettevõtte ainuosanik eelmiste perioodide jaotamata kasumilt dividendi summas 16 miljonit eurot, mis maksti täies ulatuses välja pärast otsuse jõustumist. Dividendide väljamaksmisega kaasnev tulumaksukulu moodustas 3,3 miljonit eurot.

Aastaks 2023 on ettevõtte planeerinud mitmeid investeeringuid tehnosüsteemide uuendamisse. Investeeringute eesmärk on eelkõige tõsta klientide rahulolu, samuti optimeerida hoone opereerimisega seotud kulusid.

Lisaks valmistatakse ette Ülemiste keskuse järgmist laiendusprojekti, mis on seotud nii Rail Balticu terminali ehitusega keskuse naabrusesse kui ka kogu Ülemiste piirkonna arenguga laiemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles