Äärmuslik kuumus peletab Lõuna-Euroopa turistid põhja poole

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Hispaania, L'Ametlla de Mar
Hispaania, L'Ametlla de Mar Foto: Antonio Lorenzana Bermejo / Pexels

Euroopa reisikomisjoni (ETC) andmetel on Vahemere-äärsete puhkusekohtade populaarsus võrreldes aastataguse ajaga langenud 10 protsenti. Põhjuseks peetakse sagenenud kuumalaineid, kirjutab USA uudisteportaal CNBC.

Kuumalainete tõttu on järjest rohkem turiste hakanud vältima suviseid puhkusereise Hispaanias, Kreekas ja Lõuna-Itaalias. Sageli eelistatakse puhata mõnel muul aastaajal või jahedamates tingimustes.

ETC juuni alguses tehtud uuringu järgi on inimeste arv, kes plaanivad sellel aastal reisida juunist novembrini, vähenenud aastaga neli protsenti.

Lõuna-Euroopas on praegu suve kuumimad temperatuurid ja oodatakse järjekordset kuumalainet. Sitsiilias, Kreekas ja Hispaania idaosas on temperatuurid tõusnud kuni 45 soojakraadini.

ETC uuringust selgus, et Euroopa riikidest on kõige populaarsem reisisihtkoht Hispaania, millele järgnesid Prantsusmaa, Itaalia ja Kreeka.

Viimase aastaga on populaarsemaks saanud Tšehhi, Iirimaa ja Bulgaaria, kus on Lõuna-Euroopaga võrreldes jahedam ilm ja vähem turiste.

USA väljaanne kiitis Eesti ilma

Majandusuudiste portaal CNBC tõi positiivse näitena välja Eesti, kus suvekuumus ületab harva 30 kraadi ning seetõttu võib Eesti olla suvel puhkavatele turistidele meelepärane sihtkoht.

Kuid artiklis on välja toodud, et Eesti ei kasuta seda argumendiga turistide külla meelitamisel. EASi ja KredExi ühendasutuse turismiosakonna juht selgitas ERRile, et enda vastandamine soojematele riikidele ei too Eestile pikemas perspektiivis kasu. Seega tuuakse Eesti eelistena välja puhas õhk ja ilus loodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles