Suvemarjade ja puuviljade tootmine vähenes

BNS
Copy
Arbuusi­taimed on mõistlik musta kilega kaetud peenrasse istutada, nii hoiab soojust ja niiskust ning umbrohi ei pääse lämmatama
Arbuusi­taimed on mõistlik musta kilega kaetud peenrasse istutada, nii hoiab soojust ja niiskust ning umbrohi ei pääse lämmatama Foto: Urmas Luik / Parnu Postimees / Scanpix

2022. aastal oli Euroopa Liidus (EL) melonite, arbuuside, maasikate, virsikute ja nektariinide kombineeritud toodang 8,6 miljonit tonni, mida oli 6,3 protsenti vähem kui tunamullu, mil suvemarjade ja -puuviljade toodang küündis 9,2 miljoni tonnini.

Languse põhjuseks oli melonite ja arbuuside väiksem toodang, aastane kahanemine oli vastavalt 9,5 ja 18,4 protsenti. Samas virsikute ja nektariinide tootmine kasvas 5,6 protsenti, maasikate oma püsis 2021. aasta tasemel, teatas Eurostat.

Hispaania tootis seejuures 45,5 protsenti ELi arbuusidest, 32 protsenti melonitest, 27,3 protsenti maasikatest ning 26,9 protsenti virsikutest ja nektariinidest. Itaalia tootis samal ajal 36,1 protsenti ELi melonitest, 35,6 protsenti virsikutest ja nektariinidest ning 25,6 protsenti arbuusidest.

Maasikatootmiselt oli mullu Euroopas teisel kohal Poola, tootes 16,7 protsenti liidu maasikatest. Kreeka oli virsikute ja nektariinide arvestuses teine 27,1 protsendiga ning arbuuside tootmises 12,4 protsendiga ELi kolmas. Prantsusmaa oli 18,8 protsendiga kolmandal kohal melonite tootmises ja Saksamaa 11,1 protsendiga kolmandal kohal maasikate tootmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles