Finnairi ärikasum kasvas oodatust rohkem

Copy
Finnairi värvides Airbus 330 pikamaalennuk.
Finnairi värvides Airbus 330 pikamaalennuk. Foto: Masakatsu Ukon / Wikimedia Commons

Soome lennufirma Finnairi kasumlikkus on tänu turismi kasvule selgelt paranenud.

Finnairi käive kasvas tänavu teises kvartalis võrreldes mullu sama ajaga 36,2 protsenti 749,2 miljoni euroni. Võrreldav tegevuskasum oli 66,2 miljonit eurot, aasta tagasi oli kahjum 84,2 miljonit eurot. Kasum aktsia kohta oli 9 senti, teatas Finnair börsile.

Analüütikute prognooside kohaselt ennustati Finnairi tuludeks 752 miljonit eurot ja võrreldavaks ärikasumiks 45 miljonit eurot, mis jäi tehelikkusele 21 miljoni euroga alla.

Aasta esimeses pooles kasvas lennufirma käive kokku 52 protsenti 1,4 miljardi euroni ning võrreldaval alusel teeniti tegevuskasumit 67,1 miljonit eurot, mullu sama ajal oli kahjum 217,1 miljonit eurot.

«Tugeva kvartali taga oli jätkuvalt tugev nõudlus reiside järele ja Finnairi strateegia edukas rakendamine. Vastasime hästi nõudlusele oma tasakaalustatud lennuvõrguga ning meie hinnakujundus- ja müügipingutused olid edukad. Ka meie kulude haldamise meetmed on end ära tasunud,» ütles tegevjuht Topi Manner aruandes.

Finnair prognoosib, et selle aasta tegevuskasum küündib või isegi ületab 2019. aasta taseme – 162,8 miljonit eurot. Samas leiab lennufirma, et 2019. aasta müügituluni tänavu veel ei jõuta. 2019. aastal oli ettevõtte käive ligi 3,1 miljardit eurot.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles