Netflixi viletsad väljavaated viisid aktsia sügavasse langusesse

PM Majandus
Copy
Netflix.
Netflix. Foto: Madis Veltman

Netflixi aktsia langes neljapäeval, kuna nende teise kvartali müügitulu ja kolmanda kvartali müügiprognoos jäid ootustele alla. Pettumus müügi osas tuli vaatamata sellele, et Netflixi uute tellijate arv purustas ootusi.

Netflix teatas möödunud kvartalis üllatuslikult 5,89 miljoni uue tellija lisandumisest, kuid video voogedastuse ettevõtte aktsia langes tund pärast börsi avamist koguni 9%, kuna tulud jäid ettevõtte prognoosidele alla. Juhtkonna prognoosid kolmanda kvartali osas jäid samuti oodatust madalamaks.

Uute tellijate arvu kasv ületas tunduvalt nii esimeses kvartalis lisandunud 1,75 miljonit kui ka Wall Streeti konsensusprognooside kohaselt prognoositud kolme miljonit uut netotellijat.

Tugev liitujate arvu kasv tuleneb suures osas ettevõtte jätkuvast paroolide jagamise vastasest võitlusest. Netflix teatas, et on programmi käivitanud rohkem kui 100 riigis, mis hõlmab 80% tema tulubaasist.

Netflix ütles ka, et reklaamidega pakutava liikmelisuse tellimused on alates esimesest kvartalist peaaegu kahekordistunud, kuid märkis, et seni ei ole reklaamitulu ettevõtte finantstulemuste jaoks oluline, mis võib olla pettumuseks mõnedele investoritele, kes lootsid kiiremat reklaamitulu kasvu.

Netflix teatas kvartali kohta 8,187 miljardi dollari suurusest tulust, mis on 2,7% suurem kui aasta varem, aga samas aeglustumas võrreldes märtsikvartali 3,7%-lise kasvuga.  Kvartali kasum oli 3,29 dollarit aktsia kohta, mis ületas ettevõtte prognoositud 2,84 dollarit aktsia kohta.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles