Eesti saab kolme eurodirektiivi ülevõtmata jätmise eest hoiatuse

Copy
Euroopa Liidu ja Eesti lipud
Euroopa Liidu ja Eesti lipud Foto: Erik Prozes / Scanpix

Eesti saab Euroopa Komisjonilt ametlikud kirjad, sest ei ole teatanud kolme Euroopa Liidu (EL) direktiivi ülevõtmisest.

Need direktiivid puudutavad ohtlike kaupade vedu maanteel, raudteel ja siseveeteedel, kaitseotstarbeliste toodete nimekirja ajakohastamist ning maksualase teabe avalikustamist, teatas Euroopa Komisjoni esindus Eestis.

Euroopa Komisjon võttis neljapäeval vastu rikkumisotsuste paketi, sest liikmesriigid ei ole teatanud meetmetest, millega nad oleksid pidanud ELi direktiivid oma riigi õigusesse üle võtma.

Komisjon saadab ametliku kirja neile liikmesriikidele, kes ei ole teatanud meetmetest, millega võtta üle direktiivid, mille ülevõtmise tähtaeg hiljuti läbi sai. Praegusel juhul ei ole ELi kaheksa direktiivi meetmete täielikust ülevõtmisest teatanud 25 liikmesriiki.

Liikmesriikidel on ametlikule kirjale vastamiseks ja direktiivide ülevõtmiseks aega kaks kuud, pärast seda võib komisjon otsustada esitada põhjendatud arvamuse.

Direktiiv on Euroopa Liidu õigusakt, millega ühtlustatakse liikmesriikide õigusakte, eelkõige ühtse turu toimimise huvides. Erinevalt määrusest ei ole direktiiv otsekohalduv, vaid on juhis liikmesriikidele Euroopa Liidu seatud eesmärkide saavutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles