Madis Kallas automaksust: linnainimesed on tõenäolisemalt valmis autodest loobuma (6)

Copy
Regionaalminister Madis Kallas
Regionaalminister Madis Kallas Foto: Teele Toova / Scanpix

Regionaalminister Madis Kallas kinnitas valitsuse neljapäevasel pressikonverentsil, et regionaal- ja põllumajandusministeeriumi vaates seotakse kehtestatav mootorsõidukimaks liikuvusreformi ja kogu ühistranspordi parendamisega.

«Need peavad käima käsikäes. Me teeme koostöös transpordiametiga ka vastavad analüüsid, et kuidas ja mismoodi mõjutab automaks mingites piirkondades liikumisvõimalusi, kui inimesel läheb isikliku auto omamine teatud ulatuses kallimaks, ja milliseid alternatiive me saame pakkuda ühistranspordis. See on regionaal- ja põllumajandusministeeriumi vastutusalas ja sellega me juba ka tegeleme,» lausus Kallas pressikonverentsil.

Maal on keerulisem autota hakkama saada

Mootorsõidukimaksu mõju saab Kallase hinnangul olema suurem linnades, kus inimesed on tõenäoliselt altimad autodest loobuma või vahetama sõidukid väiksemate vastu. «Linnades on olemas oluliselt tihedama graafikuga ühistransport, enamikus linnades on olemas ka sõidujagamisteenused, autojagamisteenused – kõik need asjad toetavad, aga nendest ühtegi ei ole maapiirkondades sellisel tasemel. Kindlasti kasutame ilusasti ära regionaalministeeriumi antud kooskõlastuseks mõeldud aja ja teeme omapoolsed täiendusettepanekud,» lubas Kallas.

Minister tervitas ka juba eelnõusse sisse kirjutatud vanuse komponenti, mille alusel tuleks üle 20-aastaste sõidukite puhul tasuda vaid maksu baasosad: registeerimisel 300 eurot ning aastamaksuna 30 eurot.

Madis Kallas on endine Saaremaa vallavanem ja kandideeris viimastel valimistel Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa valmispiirkonnas.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles