Telia teenis Eestis viimase kolme kuuga megakasumi

BNS
Copy
Telia kontor Tallinnas
Telia kontor Tallinnas Foto: LIIS TREIMANN / Scanpix

Telia Eesti müügitulu ulatus selle aasta teises kvartalis 88,9 miljoni euroni, ettevõtte ärikasum oli samal ajal 35,1 miljonit eurot, kasv aastavõrdluses oli vastavalt 17,3 ja 1,8 protsenti.

Telia mobiililiitumiste arv kasvas aastaga 53 000 võrra ja ulatus teise kvartali lõpus 1,25 miljoni liitumiseni. Telia interneti püsiühenduse kasutajaid oli kvartali lõpu seisuga 275 000 ning Telia TV klientide arv ulatus 196 000ni, teatas ettevõte.

Telia 2023. aasta fookus on 5G-võrgu arendamisel ja laiendamisel, 3G-võrgu sulgemisel, IT ja küberturbe võimekuste arendamisel, TV eksklusiivse sisu loomisel. Samuti panustatakse tegevustesse ja tehnoloogiatesse, mis aitavad vähendada ökoloogilist jalajälge.

Telia tegi ettevõtte juhi sõnul märkimisväärse sammu

5G-lahenduste puhul oli ettevõtte juhatuse esimehe Holger Haljandi sõnul märkimisväärne samm Telia 5G-privaatvõrgu käivitamine Ericssoni tehases. See võimaldab kasutada uudseid targa tehase lahendusi, pakkudes kiiremat, stabiilsemat ja turvalisemat ühendust seadmete ja robotite omavaheliseks suhtlemiseks.

Telia omandas riigi korraldatud oksjonil kaks sagedusluba 26 gigahertsi (GHz) sagedusalas, mida hakatakse kasutama 5G-võrgu edasisel arendamisel. Oma esimese 26GHz sagedusalas töötava 5G-tugijaama lülitas Telia sisse mai lõpus.

«Tänu 26GHz sagedusele saame peagi pakkuda oma mobiilivõrgus samaväärseid või isegi suuremaid kiirusi kui püsivõrgus. Saavutatud tulemused näitavad, kui palju võimekam on 5G-tehnoloogia võrreldes varasemate mobiilside põlvkondadega,» toonitas Haljand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles