Laienemine jätkub Piletilevi ostab enamuse Tšehhi suurimast piletimüügiärist

BNS
Copy
Sven Nuutmann
Sven Nuutmann Foto: Erakogu

Hiljuti Rumeenia suurimast piletimüügikeskkonnast Bilete.ro enamuse ostnud Baltimaade juhtiv piletimüüja Piletilevi Group jätkab laienemist lähiturgudel, omandades enamuse ka Tšehhi turuliidrist GoOut.net.

Piletilevi Groupi juhatuse esimehe Sven Nuutmanni sõnul on GoOut.net-i omandamine oluline samm ettevõtte strateegias laieneda uutele turgudele, tugevdada oma positsiooni Baltimaades ja astuda samme saavutamaks piletimüügiplatvormina juhtiv positsioon ka Kesk-Euroopas.

«GoOut.net-is on suurepärane nooruslik ja professionaalne meeskond, kellega saame koos ühist kasvustrateegiat ellu viima hakata. Lisaks saame edukalt ühendada meie ettevõtete IT-arendusmeeskondade kompetentsid ja arendustegevused,» rääkis Nuutmann.

Piletilevi Groupi mõlemaid oste aitas rahastada SEB Bank. «Eesti ettevõtete laienemine rahvusvahelistele turgudele elavdab meie majandust ning finantspartnerina toetame igakülgselt selliste ettevõtete ambitsioone,» kirjeldas tehingut SEB juhatuse esimees Allan Parik.

Piletilevi Group ostab Tšehhi suurima külastajate arvuga piletimüügiäris 80-protsendilise osaluse ning kinnitab selle tehinguga peale Tšehhi kanda Poolas, Slovakkias ja Saksamaal. Uute ostudega Rumeenias ja Tšehhis suurendab Piletilevi Group aastas väljastatavate piletite mahtu 15 miljoni piletini ja kasvatab vahendatud piletimüügikäivet veel tänavu 210 miljoni euroni. Kolme järgneva aastaga on aga ettevõttel plaanis kasvatada pääsmete müügikäivet juba 300 miljoni euroni.

Nuutmanni sõnul on ligi 11 miljoni elanikuga Tšehhi mitmekesise kultuurimaastikuga riik ning partnerlus GoOut.net-iga annab Piletilevi Groupile võimaluse pakkuda vastastikku suurepäraseid üritusi ja kogemusi laiale publikule.

«Mul on siiralt hea meel, et GoOut.net-i tegevjuhina jätkav Lukáš Jandač ei kasutanud võimalust müüa kogu oma osalust ja jätkab olulise aktsionärina. GoOut.net-i meeskond jätkab oma igapäevast iseseisvat tegevust ning nende seniste klientide ja koostööpartnerite jaoks ei muutu midagi,» märkis Nuutmann.

GoOut.net-i kaasaktsionärina ja juhatuse esimehena jätkava Lukáš Jandači sõnul on Piletilevi Groupiga liitumine äärmiselt põnev võimalus.

«Piletilevi Group on üle 26-aastase kogemusega tunnustatud piletivahendusettevõte, millel on juba olemasolevad suhted rahvusvaheliste agentide ja artistidega. Hindame kõrgelt Piletilevi Groupi investeerimisvõimekust, mille heaks näiteks on ligi kuue miljoni euro suurune investeering uue piletimüügiplatvormi arendamisse. Nüüd saame sellesse anda ka oma panuse,» rääkis Jandač.

Tehingu hinda osapooled ei avalda.

Nuutmann lisas, et Piletilevi Group ei välista uusi tehinguid turgudel, kus ollakse juba kanda kinnitanud, ühtlasi otsib ettevõte võimalusi geograafiliselt veelgi laieneda.

Ettevõtja Sven Nuutmanni investeerimisettevõttele EastCom Capital ja rahvusvahelisele investeerimisfirmale BaltCap kuuluv Piletilevi Group on rahvusvaheline piletimüügi ja sündmuskorralduse ettevõte, millele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis Bilesu Serviss, Leedus Bilietai.lt, Rumeenias Bilete.ro ning pärast tehingu jõustumist Tšehhis, Slovakkias, Poolas ja Saksamaal GoOut.net brändide all tegutsevad täisteenust pakkuvad piletimüügikeskkonnad. Piletilevi Groupil täitus sel aastal 26 tegevusaastat ning see on Baltimaade suurim ja tuntuim piletimüügiplatvorm, mis pakub klientidele võimalust osta pileteid erinevatele üritustele, sealhulgas kontsertidele, teatrietendustele ja spordisündmustele.

BaltCap on suurim ja kogenuim erasektori riskikapitalifirma Baltikumis, tegutsedes Balti- ja Põhjamaades ja ka Poolas. BaltCap keskendub ettevõtete omandamisele, kasvukapitalile, riskikapitalile ja infrastruktuuriinvesteeringutele. Alates 1995. aastast on BaltCap investeerinud rohkem kui 110 ettevõttesse erinevates ärivaldkondades ja kogunud üle 700 miljoni euro kapitali. BaltCapil on 40 investeerimisprofessionaaliga meeskond, kes tegutseb Tallinnas, Riias, Vilniuses, Varssaviks, Helsingis ja Stockholmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles