Läti ja Leedu rebivad eest: Eesti maksud peletavad investoreid (9)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Võime peagi leida ennast olukorrast, kus investorid näevad meid väikese turuna, mis on sama kallis kui teised Euroopa riigid, aga madalama tootlikkusega, ütleb EY Eesti partner Olesia Abramova
Võime peagi leida ennast olukorrast, kus investorid näevad meid väikese turuna, mis on sama kallis kui teised Euroopa riigid, aga madalama tootlikkusega, ütleb EY Eesti partner Olesia Abramova Foto: Эеро Вабамяги

Eesti on konkurentsivõimet kaotamas: mitmeid aspek­te hinnatakse halvemaks kui Lätis-Leedus ja investo­rid küsivad endalt aina sagedamini, miks raha üldse siia tooma peaks.

Konsultatsioonifirma EY küsitlusest sadade välisinvestorite seas selgub, et Eesti loovutab tasapisi trumpe lõunanaabritele. Tänavu kevadel tehtud küsitlusest, milles osales 501 suure raha liigutajat, järeldati Eesti kohta järgmist: investorite ootused konkurentsivõime säilitamiseks lähevad Eesti valitsuse senistest plaanidest lahku.

Küsitlus tehti enne märtsikuist riigikogu valimist ja enne maksudebati algust. Aga juba siis olid tulemused karmid: välisinvesteeringute meelitamiseks peaks Eesti suunama oma jõupingutused kõrgtehnoloogilise tööstuse ja innovatsiooni toetamisele, leidis 41 protsenti investoritest, ning toetama väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete arengut, arvas 26 protsenti otsustajaist.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles