Pakiautomaadid jõuavad tänavu 12 väikesse asulasse

PM Majandus
Copy
DPD pakiautomaat Viljandimaal Abjas
DPD pakiautomaat Viljandimaal Abjas Foto: Elmo Riig / Sakala / Scanpix

Logistikaettevõte DPD laiendab sel aastal hoogsalt oma võrgustikku, paigaldades Eestisse 40 uut pakiautomaati. Laienemise tulemusena saab pakiautomaadi 12 Eesti asulat, kus pole varem pakiautomaati olnud.

«DPD laieneb pakiautomaatidega sinna, kus on teenuse järele kõige enam nõudlust. 40 uuest asukohast 12 on väiksemad asulad, nagu näiteks Roosna-Alliku, Käru, Harju-Risti, Rummu ja Luige, kus ei ole praegu ühtegi pakiautomaati. Samas elavad seal inimesed, kes sõltuvad e-kaubandusest veelgi rohkem kui linnainimesed, sest füüsilised kauplused praktiliselt puuduvad,» selgitas DPD Eesti tegevjuht Remo Kirss ja lisas, et tänu laienemisele kasvab DPD võrgustik aasta lõpuks 300 pakiautomaadini.

Ettevõte avaldas, et esimesed uued asukohad, kuhu juba augustis pakiautomaate paigaldama hakatakse, on Rakvere Lilleoru Aldar, Torma Konsum, Luige Ärikeskus ning Kuressaare WOW keskus. Lisaks 40 uuele pakiautomaadile Eestis paigaldab DPD uusi pakiautomaate Lätis ja Leedus. Võrgustiku laienemise järel on Baltikumis kokku 931 DPD pakiautomaati.

Ligi 80 protsenti elanikkonnast asub pakiautomaadist kahe kilomeetri raadiuses.

DPD grupi tellitud viimase e-kaubanduse uuringu järgi eelistab 83 protsenti Eesti elanikest paki kättesaamiseks ja saatmiseks kõige rohkem just pakiautomaate, samal ajal kui Euroopa keskmine tulemus on vaid 20 protsenti.

«Kuna eestlaste esimene eelistus on pakiautomaadid, oleme võtnud eesmärgiks tulla inimestele võimalikult lähedale. Kui täna asuvad DPD pakiautomaadid 79 protsendile Eesti inimestest ca kahe kilomeetri kaugusel, siis võrgustiku laienemisega suureneb see protsent veelgi. See tähendab, et üle kolmveerandi Eesti elanikkonnast saaks pakiautomaatideni jõuda jalgsi, ratta või ühistranspordiga ja teha nii omalt poolt keskkonnateadlikumaid valikuid,» rääkis DPD Eesti tegevjuht.

Ta lisas, et koormust keskkonnale vähendab seegi, et üha suuremal määral jõuavad pakid automaatidesse juba elektrikaubikutega.

Võrgustikku kuulub üle 81 tuhande pakiautomaadi ja- punkti üle Euroopa

DPD grupi pakiautomaatide võrgustikku kuulub üle Euroopa rohkem kui 81 tuhat pakiautomaati ja -punkti, olles sellega Euroopa suurim. «Taoline laiahaardeline pakivõrgustik on oluline eelis nii kodu- kui ka välismaistele ettevõtetele, kes saavad selle abil oma äritegevust kogu Euroopas laiendada,» tõi Kirss välja.

Ta lisas, et turuliidri positsioon võimaldab muutusi sujuvamalt ellu viia ja oma teenust vastavalt turu ootustele kohandada. «Kui näiteks Baltikumis ja Poolas eelistavad tarbijad pakiautomaate, siis Prantsusmaal ja Belgias on eelistatuimad hoopis pakipoed, mis Eestis kuigi levinud pole. Teadmised teiste turgude eelistustest võimaldavad nii ettevõtetele kui ka eraisikutele pakkuda just neid terviklahendusi, mis vastavad kohalike e-ostlejate vajadustele ja soovidele,» selgitas DPD Eesti tegevjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles