Ootamatu käik: Youtube hakkas europarlamenti tsenseerima

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Euroopa Liidu lipp.
Euroopa Liidu lipp. Foto: Peeter Langovits

Saksamaa europarlamentäär tahab Youtube'i kohtusse anda, kuna avastas, et platvorm asus europarlamendi istungeid maha võtma.
 

Kuna Youtube võttis maha europarlamendi istungeid kajastavaid videosid, tahab europarlamendi liige, Saksamaa parempoolsete partei AfD liige tehnoloogiafirma kohtusse anda.

AfD poliitik Christine Anderson kirjutas oma veebilehel, et plaanib anda Youtube'i kohtusse selle eest, et videoplatvorm läinud aasta sügisel kaks tema videot platvormilt eemaldas. Põhjenduseks toodi, et tegu on meditsiinilise valeinformatsiooniga. Anderson ütles aga, et videode näol oli tegu europarlamendi istungi videosalvestusega. Anderson oli europarlamendi koroonakomisjoni liige ja tahtis videodes AstraZenecalt ja teistelt ravimikontsernidelt teada, miks «sadadele miljonitele inimestele valetati koroonavaktsiinide mõjude kohta, mis puudutab ravimi tõhusust nakatumise ja nakkuse edasiandmise kohta».

Kuna Youtube teatas, et paneb Andersoni konto üldse kinni kui veel mõni tema video kriitikat saab, siis tahab Anderson nüüd tehnoloogiafirma kodulinnas Fuldas kohtusse kaevata. Anderson ütles, et Youtube'i tsenseerimine tekitab küsimusi demokraatia, vabaduse ja õigusriigi kohta.

See ei ole sugugi ainus kord, mil Youtube on blokeerinud rahva poolt valitud poliitikute avaldusi. Viimatine suurem skandaal pärineb Austraaliast, kus vasakpoolne poliitik Jon Ruddick pidas parlamendi ees kõne, milles kritiseeris valitsuse karmi kroonapoliitikat. Ka selle kõne lasi Youtube eemaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles