Tesla kinnitas plaani kahekordistada elektriautode tootmist Saksamaal

Copy
Tesla gigatehas Berliin-Brandenburgis.
Tesla gigatehas Berliin-Brandenburgis. Foto: ANNEGRET HILSE

Tesla kinnitas teisipäeval plaani laiendada oluliselt oma tehast Berliini lähedal eesmärgiga kahekordistada oma tootmisvõimsust ettevõtte ainsas Euroopa tehases miljoni elektriautoni aastas.

USA firma ütles, et esitas Saksamaa Brandenburgi liidumaa keskkonnaministeeriumile taotluse tehase laiendamiseks Grünheides.

Laiendamisplaanid on alates kolmapäevast kättesaadavad avalikuks aruteluks ning inimestel on kaks kuud aega vastuväidete esitamiseks, ütles ministeerium.

Lisaks plaanile suurendada autode tootmist Grünheide hiigeltehases miljoni sõidukini aastas kavatseb Tesla suurendada seal ka akude tootmise mahtu 50 gigavatt-tunnilt 100 gigavatt-tunnini.

Tesla ütles, et laienemise korral tuleb ehitada täiendav tootmishoone ning töötajate arv võib tõusta praeguselt umbes 10 000-lt 22 500-ni.

Elon Muskile kuuluv kompanii ei esitanud projekti tähtaega.

Praegu toodetakse Tesla Grünheide tehass umbes 5000 elektriautot nädalas ehk 260 000 aastas.

Ärileht Handelsblatt kirjutas, et kui Tesla plaanid heaks kiidetakse, kasvab Grünheide tehas Saksamaa suurimaks autotehaseks. Hetkel hoiab esikohta Volkswageni tehas Wolfsburgis, mille tootmisvõimsus on 800 000 sõidukit aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles