Musk: Twitter kaotab raha, sest reklaam on langenud ja ettevõttel on suured võlad

Copy
Twitteri ja Tesla tegevjuht Elon Musk.
Twitteri ja Tesla tegevjuht Elon Musk. Foto: Aly Song

Elon Muski sõnul kaotab Twitter endiselt raha, sest reklaam on langenud poole võrra.

Vastuses ärinõustamist pakkuvale säutsule säutsus Musk: « Meil on endiselt negatiivne rahavoog, sest reklaamitulu on (umbes) 50% võrra vähenenud pluss suur võlakoormus.»

«Peame saavutama positiivse rahavoo, enne kui meil on luksus teha midagi muud,» lõpetas ta.

Alates sellest, kui ta omandas Twitteri 44 miljardi dollari suuruse tehinguga eelmisel sügisel, on Musk püüdnud rahustada reklaamijaid, kes muretsesid tippjuhtide vallandamise, laialdaste koondamiste ja teistsuguse lähenemise eest sisu modereerimisele.

Aprillis ütles Musk, et enamik lahkunud reklaamijatest on tagasi tulnud ja et ettevõte võib teises kvartalis jõuda rahavoogude poolest taas plussi.

Mais palkas ta uue tegevjuhi, Linda Yaccarino, kes on NBCUniversali juht, kellel on tihedad sidemed reklaamitööstusega.

Kuid sellest ajast alates on Twitter ärritanud mitmeid kasutajaid, kehtestades uued piirangud sellele, kui palju tweete nad saavad päevas vaadata, ning mõned kasutajad kaebasid, et nad on veebilehelt välja lülitatud. Musk ütles, et piiranguid oli vaja selleks, et vältida potentsiaalselt väärtuslike andmete loata kogumist.

Twitter sai sel kuul uue konkurendi, kuna Facebooki omanik Meta käivitas tekstipõhise rakenduse Threads, mis kogus mõne päevaga kümneid miljoneid registreerujaid. Twitter vastas sellele ähvardades neid juriidiliste meetmetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles