Hinnagraafik Deflatsioon kohal: elekter ei maksa mitte midagi (12)

Aivar Reinap
, ajakirjanik
Copy
Elektri hind on kallimal tunnil 47 senti kWh eest pluss maksud ja tasud.
Elektri hind on kallimal tunnil 47 senti kWh eest pluss maksud ja tasud. Foto: Tairo Lutter

Elektri börsipaketi omanikud võivad rõõmustada, sest täna kuni õhtul kella seitsmeni on elektri hind kas null või makstakse isegi elektritarbimise eest peale.

Kõige odavam on elektrihind kella kolme ja nelja vahel päeval, kui elekter maksab -7,205 senti/kWh. Samas ka kelle kahest kolmeni ja neljast viieni on elektri kWh ligi -6 senti odav. Hind hüppab üles alles kell 19, kui elekter maksab juba ligi 15 senti kWh.

Tarbijatel tuleks arvestada, et elektritarbimisel lisanduvad siiski tarbimismahust sõltuvad võrgutasud, elektriaktsiis ja taastuvenergia tasu ning lisaks veel käibemaks ehk reaalselt elektriarvel siiski raha peale ei maksta. Samas on elektrimahukate tegevuste jaoks siiski aeg ülimalt soodne.

Elering.ee lehe andmetel tuli kell 8 hommikul Soomest kahe kaabli kaudu Eestisse 715 MW elektrit, millest 452 MW saadetakse naabritele edasi. Eesti tarbis kell 8 hommikul 614 MW ja tootis 331 MW elektrit ehk meie hinda mõjutas oluliselt Soome odav elekter.

Nordpooli andmetel makstakse ka Soomes elektri eest kella viiest hommikul õhtul kella kuueni peale ehk hind on miinustes.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles