Puhkus rikutud: streigi tõttu on Itaalias ja Belgias lõksus tuhanded lennureisijad, Tallinnas tühistati Rooma lennud

Copy
Mullu oktoobris toimunud streigi ajal pidid reisijad ootama tunde, et Charleroi lennujaama pääseda
Mullu oktoobris toimunud streigi ajal pidid reisijad ootama tunde, et Charleroi lennujaama pääseda Foto: Virginie Lefour

Lennundustöötajate streik Itaalias ja Belgias jättis laupäeval suvise turismihooaja haripunktis lõksu sadu tuhandeid reisijaid. Ryanair on tühistanud tänased Tallinna-Rooma lennud.

Itaalias tühistati maapealse personali tööseisaku tõttu tuhatkond lendu, teatasid lennujaamad ja kohalikud võimud. Veel 120 lendu tühistati Belgia Charleroi lennujaamas, kus streigivad töötingimustega rahulolematud Ryanairi piloodid. Ryanair on tühistanud ka täna õhtul kella seitsme paiku Roomast saabuva ja Rooma suunal väljuva lennu.

Ainuüksi Itaalias on streigi tõttu jäänud lõksu pea 250 000 lennureisijat.

Seisak langeb sealjuures ajale, mil Itaalia meteoroloogiakeskus hoiatab kõigi aegade ühe ägedaima kuumalaine eest. Roomas võib termomeetrinäit ületada 40 kraadi, Sitsiilias ja Sardiinias tõusta aga koguni 48 kraadini.

Streikivad töötajad nõuavad uut kollektiivlepet kuus aastat pärast eelmise aegumist. Seisak peaks kestma kümnest hommikul kuueni õhtul kohaliku aja järgi.

Rooma lennujaamas tühistati umbes 200 ja Milanos 150 lendu, teatasid võimud. Veel mitukümmend lendu on tühistatud Torinos ja Palermos.

Transpordiminister Matteo Salvini ärgitas töötajaid kasutama tervet mõistust, et mitte teha kahju miljonitele teistele töötajatele ja turistidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles