Salva Kindlustus: kahjujuhtumite arv küll langeb, kuid hüvitised on märgatavalt suurenenud

PM Majandus
Copy
Mai lõpus Suur-Sõjamäel asuva jäätmejaama ulatusliku põlengu tõttu sai kahjustada kõrval asuv Pakendikeskuse hoone, mis oli kindlustatud Salva kindlustuses. Kindlustusseltsi hinnangul võib tekitatud kahju ulatuda mitme miljoni euroni.
Mai lõpus Suur-Sõjamäel asuva jäätmejaama ulatusliku põlengu tõttu sai kahjustada kõrval asuv Pakendikeskuse hoone, mis oli kindlustatud Salva kindlustuses. Kindlustusseltsi hinnangul võib tekitatud kahju ulatuda mitme miljoni euroni. Foto: Mihkel Maripuu

Salva Kindlustuse 2023. esimese poolasta majandustulemused näitavad, et võrreldes 2022. aasta sama perioodiga on teatatud kahjujuhtumite arv mõnevõrra langenud, kuid kahjude katteks väljamakstud hüvitiste üldmaht on samal ajal kasvanud keskmiselt 10 protsenti, mõnes tooteliigis aga kuni 30 protsenti.

Kui 2022. aasta esimesel poolel registreeriti Salva Kindlustuse kokku üle 8000 kahjujuhtumi, siis tänavu esimese kuue kuuga on teatatud kahjude arv langenud 7000 peale. Samal ajal kulus eelmise aasta esimesel poolel hüvitiste väljamaksetele 7,5 miljonit eurot, tänavu aga ulatusid väljamaksed esimese kuue kuuga juba 8,3 miljonini euroni.

Salva Kindlustuse kindlustusdirektori Urmas Kivirüüdi sõnul näitab väljamaksete mahu suurenemine kahjude arvu languse taustal selgelt üldist elu kallinemist ja inflatsiooni mõju. «Kõige suuremat väljamaksete mahtude kasvu näeme nendes kindlustuse kategooriates, kus on peamiseks hüvitiseks tehnika, seadmete või masinate remont, mis on aastaga oluliselt kallinenud,» kommenteeris Urmas Kivirüüt.

Kõige suurem kindlustushüvitiste väljamaksete tõus on toimunud ettevõtja seadmete ja masinate kindlustuses, keskmiselt 30%; liiklus- ja kaskokindlustuses, keskmiselt 25% ning elektroonikaseadmete kindlustuses, keskmiselt 20 protsenti.

Tänavu esimese poole aasta Salva Kindlustuse suurimateks kindlustusjuhtumiteks on elektrilühisest süttinud buss (hinnanguline kahjusuurus 50 000 eurot), ühe põllumasina ümber paiskumine (hinnanguline kahjusuurus 140 000 eurot) ning tulekahjus suurelt kannatada saanud Pakendikeskuse ladu (hinnanguline kahjusuurus ligi 2,5 miljonit eurot).

Kivirüüdi sõnul on vaatamata kallinenud elule Eesti inimesed jätkuvalt tublid kindlustajad ning suhtuvad oma vara, tervise ja heaolu kaitsesse läbi kindlustamise hoolsalt. Viimase poole aastaga on Salva uute klientide arv kasvanud umbes kuus protsenti ning hetkel on Salvas aktiivseid ehk kehtivaid kindlustuslepinguid ligi 120 000 kliendil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles