Krüpto saavutas õigusliku võidu pikaajalises kohtuvõitluses (3)

Copy
Krüptovaluutad ripple, bitcoin, etherum ja litecoin
Krüptovaluutad ripple, bitcoin, etherum ja litecoin Foto: Dado Ruvic

Krüptosektor saavutas suure võidu oma võitluses reguleerivate asutustega, kui kohtunik otsustas, et Ripple Labs ei rikkunud föderaalset väärtpaberiseadust, õõnestades sellega USA väärtpaberi- ja börsikomisjoni (SEC) peamist argumenti.

Manhattani föderaalkohtunik lükkas osaliselt tagasi SECi kohtuasja XRP krüptoraha loojate, Ripple Labsi vastu, keda süüdistati oma valuuta turustamises ilma seda registreerimata Wall Streeti reguleeriva asutuse juures.

SEC on aastaid väitnud, et teatavad digitaalrahad on väärtpaberid, nagu aktsiad või võlakirjad, ja kuuluvad seetõttu tema järelevalve alla investeerimistootena.

«On veel küsimusi selle kohta, kuidas see kehtib teiste krüptorahade kohta ja kas otsus jääb kehtima, kuid praegu on see sektori jaoks suur võit,» ütles finantsnõustaja The Motley Fool oma märkuses.

Kolm aastat kestnud kohtuvõitluse võit saatis piiriüleste maksete jaoks mõeldud token'i XRP hinna umbes 70 protsenti kõrgemale, umbes 92 sendini, saavutades reede õhtuks 72-sendise hinnataseme, tõus on seega 51 protsenti.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles