Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Ferrero peab salmonella tõttu taas tootmise peatama

Copy
Ferrero tehas Arlonis, Belgias.
Ferrero tehas Arlonis, Belgias. Foto: Eric Lalmand

Belgias asuvas Ferrero tehases on taas puhkenud salmonella ja masinad on taas seisma jäänud. Tarbijakaitsjad nõuavad paremat toidujärelevalvet.

Ferrerol on Belgias Arlonis asuvas tehases jätkuvalt probleeme salmonellaga. Pärast suurt haiguspuhangut 2021. ja 2022. aasta talvel on Itaalia šokolaaditootja nüüd taas tootmise peatanud.

«Kogu tootmine on peatatud,» ütles kondiitritootja pressiesindaja. Bakteri avastati seal uuesti juuni lõpus. Eelmise haiguspuhangu ajal olid osa sama tehase laste šokolaaditoodetest nakatunud salmonellaga.

Ferrero pressiesindaja ütles, et tehas ei ole suletud ja töötajate palgad on sajaprotsendiliselt kaetud. Tema sõnul kestab puhastamine veel umbes kaks nädalat.

Ettevõte nimetas tootmise peatamist puhtalt ettevaatusabinõuks ja rõhutas, et ükski lõpptoode ei olnud salmonella suhtes positiivne.

Belgias asuv Arlon on oluline tootmisüksus kondiitritoodete tootjale, kes on maailmas tuntud muu hulgas oma Kinder ja Nutella kaubamärkide poolest.

Tagasi üles