Terminal kolmekordistas mullu kasumi

BNS
Copy
Terminali tankla Võrus.
Terminali tankla Võrus. Foto: Terminal Oil Grupp

AS-i Terminal müügitulu suurenes mullu 2021. aastaga võrreldes 73,7 protsenti 295,1 miljoni euroni, ettevõtte puhaskasum kasvas sealjuures enam kui kolm korda 3,4 miljoni euroni.

Suurima osa, 165,7 miljonit eurot, teenis ettevõtte mullu mootorikütuste hulgimüügist, selgub Terminali majandusaasta aruandest. Osakaalult järgnes mootorikütuste jaemüük 112, 3 miljoni euroga, teenindusjaamades muu kauba ja teenuste jaemüük ligi 13,8 miljoni euroga, toitlustamine teenindusjaamades 1,7 miljoni euroga, muu müük 679 139 euroga, vedelkütuste hoiustamisteenus 584 006 euroga ning muud teenused vedelkütuste hoiustajatele 392 234 euroga.

Möödunud aastal tehti investeeringuid kontserni kuuluvatesse teenindusjaamadesse, mahutiparki ning masinatesse ja seadmetesse. Avati kümme uut teenindusjaama. Olulised investeeringud olid seotud ka IT-alase arendusega.

Nõudeid ostjate vastu oli ettevõttel 31. detsembri 2022 seisuga 20,9 miljoni eurot. Varusid, sealhulgas müügiks ostetud kaupa, tooraineid ja materjali, oli ettevõttel möödunud aasta lõpus pea 23,6 miljoni euro väärtuses.

Tänavu on ettevõtte põhieesmärkideks vedelkütuste jaemüügiturul teenindusjaamade võrgustiku

laiendamine üle Eesti – samuti kümne uue teenindusjaama avamine ning olemasolevate rekonstrueerimine. Terminal plaanib laiendada ka mootorikütuste sortimenti, investeerides nii gaasilistesse kütustesse kui ka elektrilaadijatesse.

Täistööajale taandatuna töötas Terminalis mullu 240 inimest, 21 võrra enam kui 2021. aastal. Tööjõukulud kasvasid sealjuures 44,1 protsenti 6,7 miljoni euroni.

AS-i Terminal äritegevuse võib tinglikult lahterdada nelja erinevasse kategooriasse – vedelkütuste hulgi- ja jaemüük, kütuste transport, kaubandus/toitlustus Terminal Oil teenindusjaamades ning vedelkütuste ladustamine aktsiisi-, tolli- ja kommertslaos. Täna tegutseb ettevõte Terminal Oil brändi nime all 44 teenindusjaamas üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles