Kokkuvarisenud krüptoplatvormi Celsiuse asutaja arreteeriti süüdistatuna pettuses

Copy
Celsiuse logo
Celsiuse logo Foto: Andre M. Chang

Neljapäeval arreteeriti pankrotistunud krüptovaluuta laenuplatvormi Celsius Network asutaja ja endine tegevjuht süüdistatuna selles, et ta kavatses kliente petta, eksitades neid äri põhiaspektide osas.

 

Alexander Mashinskyt süüdistatakse pettuses Manhattani föderaalkohtus avalikustatud süüdistuses. Teda süüdistatakse ka Celsiuse enda krüptorahade hinnaga ebaseaduslikus manipuleerimises, müües samal ajal salaja omaenda krüptorahasid ülepaisutatud hinnaga.

Süüdistuse kohaselt reklaamis Mashinsky aastatel 2018–2022 klientidele Celsiust kui tänapäevast panka, kus nad saaksid turvaliselt krüptovarasid hoiustada ja intressi teenida. Kuid selles öeldakse, et Mashinsky opereeris Celsiust nagu riskantset investeerimisfondi, võttes klientide raha valede ja eksitavate ettekäänete alusel.

Krüptovaluuta laenuplatvormi Celsius Network asutaja ja endine tegevjuht Alex Mashinsky
Krüptovaluuta laenuplatvormi Celsius Network asutaja ja endine tegevjuht Alex Mashinsky Foto: REUTERS TV

Süüdistuse kohaselt tõi Mashinsky Celsiuse valelik kujutamine turvalise ja kindla asutusena kaasa selle kliendibaasi plahvatusliku kasvu arvukate jaeinvestorite liitumise tulemusel.

2021. aasta sügiseks oli Celsiusest saanud üks maailma suurimaid krüptoplatvorme, kus väidetavalt hoiti umbes 25 miljardi dollari väärtuses varasid. Celsius esitas eelmisel aastal pankrotiavalduse.

Neljapäeval esitas ka väärtpaberite ja börsikomisjon hagi Mashinsky ja Celsiuse vastu, väites, et nad eksitasid investoreid, pakkudes ja müües registreerimata krüptovarade väärtpabereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles