Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Hollywoodi ootab ees laiaulatuslik näitlejate streik

Copy
Hollywoodi näitlejaid esindava ametiühingu SAG-AFTRA liikmed võivad alustada streiki, mis sulgeks täielikult kõik Hollywoodi produktsioonid
Hollywoodi näitlejaid esindava ametiühingu SAG-AFTRA liikmed võivad alustada streiki, mis sulgeks täielikult kõik Hollywoodi produktsioonid Foto: MARIO TAMA

Hollywoodi näitlejaid esindav ametiühing teatas neljapäeval, et läbirääkimised stuudiotega lõppesid leppeta, mis oleks ära hoidnud suure tööseisaku.

 

Näitlejate ametiühing (SAG-AFTRA), mis esindab 160 000 näitlejat, sealhulgas tuntud staare, ütles, et viimased kõnelused ei suutnud leida lahendust nende nõudmistele seoses väheneva palga ja tehisintellekti ohuga.

Ametiühingu läbirääkijad soovitasid ühehäälselt streiki oma riiklikule komiteele, mis pidi neljapäeva hommikul hääletama streigi üle, teatas ametiühing oma avalduses.

Näitlejate ja stsenaristide «topeltstreik», mida pole Hollywoodis nähtud alates 1960. aastast, peataks peaaegu kõik USA filmi- ja televisiooniproduktsioonid.

Sel aastal teleritesse naasvaid populaarseid seriaale ootaks ees pikaajaline hilinemine. Ja kui streigid jätkuvad, lükatakse edasi ka tulevased menukad linateosed.

Näitlejad nõuavad paremat palka ja kaitset tulevase tehisintellekti kasutamise eest televisioonis ja filmides.

«Oleme sügavalt pettunud, et SAG-AFTRA on otsustanud läbirääkimistest loobuda. See on liidu otsus, mitte meie,» ütles filmi- ja teleprodutsentide liit neljapäeva alguses tehtud avalduses.

SAG-AFTRA esindab selliseid A-klassi staare, nagu Meryl Streep, Jennifer Lawrence ja Charlize Theron. Kõik liikmed on eelnevalt heaks kiitnud streigi, kui kokkulepet ei saavutata.

Tagasi üles