Grossi poekett kasvatas jõudsalt nii käivet kui kasumit

BNS
Copy
Oleg Grossile kuuluva OG Elektra suur keskladu asub Rakvere lähistel ja see annab Grossi Toidukaupadele konkurentidest suurema paindlikkuse
Oleg Grossile kuuluva OG Elektra suur keskladu asub Rakvere lähistel ja see annab Grossi Toidukaupadele konkurentidest suurema paindlikkuse Foto: Vladislav Musakko

Kaubamärki Grossi Toidukaubad kasutav AS OG Elektra teenis möödunud aastal 207,7 miljonit eurot müügitulu ning 12,7 miljonit eurot puhaskasumit, aastane kasv oli vastavalt 13,4 ja 11,7 protsenti.

Mullu investeeris ettevõte põhivarasse kokku ligi 9,1 miljonit eurot, aasta varem 10,7 miljonit eurot, selgub OG Elektra majandusaasta aruandest.

Tulenevalt ehitusturu ligikaudu 70-protsendilisest hinnatõusust jäid mullu uute kaupluste ehitused ootele. Siiski tehti eelmisel aastal ettevalmistusi ja projekteerimistöid uute turgude hõivamiseks. Detailplaneeringud ja projektid said vastu võetud Antsla ja Kilingi-Nõmme kaupluste ehitamiseks. Lisaks sõlmiti ostutehing Avinurmes kinnistu omandamiseks koos tegutseva kauplusehoonega.

Praeguseks on alustatud ehitustegevuse ettevalmistamisega Lääne-Virumaal Roelas. Kaupluste ehitamiseks on luba väljastatud veel Viljandimaal Mustlas ning Harjumaal Kiisal. Projekteerimistööd peaks lähiajal saama vajalikud kooskõlastused veel Viljandimaal Abja-Paluojal ning Lääne-Virumaal Aluveres. Juba ehitamisel olevate ja sel aastal veel plaanis olevate projektide teostumisel võib ettevõte tänavu juurde saada kuus uut kauplust.

Eelmisel aastal töötas ettevõttes 1095 inimest, kelle palgakulu oli ligi 17 miljonit eurot. Aasta varem oli 1064 töötaja palgakulu 15,9 miljonit eurot. Bilansipäeva seisuga on ettevõtte eelmiste perioodide jaotamata kasum ligi 111,6 miljonit eurot.

1992. aastal tegevust alustanud OG Elektral on oma külmhoone, logistikakeskus koos jahelaoga, 73 toidu- ja esmatarbekaupade kauplust ning lisaks kaks tööstuskaupade kauplust. Ettevõtte omanik on Oleg Gross.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles