Google avas Eestis ChatGPT rivaali Bard

Copy
Google Bard ja Microsofti toetatav ChatGPT.
Google Bard ja Microsofti toetatav ChatGPT. Foto: Pavlo Gonchar/Scanpix Baltic

Google teatas neljapäeval, et lansseeris umbes 50 riigis, nende seas Euroopa Liidu 27 liikmesriiki ja Brasiilia, AI-juturoboti Bard, mis on firma vastus Microsofti toetatud ChatGPT-le.

Sarnaselt teistele Google'i teenustele on Bardil olemas ka eestikeelne kasutajaliides. 

USA tehnoloogiahiid esitles Bardi veebruaris, kuid lükkas selle avaldamise Euroopa Liidus edasi, kuna blokil on kavas hakata tehisintellekti tehnoloogiat reguleerima.

Google on püüdnud järele jõuda oma rivaalile Microsoftile, mis on integreerinud ChatGPT-laadseid funktsioone mitmesse oma tootesse, nende seas otsingumootor Bing.

Bard on nüüd kättesaadav suuremas osas maailmast ja kõige enim kasutatud keeltes, ütlesid Bardi tootejuht Jack Krawczyk ja asepresident Amarnag Subramanya blogipostituses.

«Osana oma julgest ja vastutustundlikust lähenemisest AI-le, suhtlesime selle laienemise osas aktiivselt ekspertide, poliitikakujundajate ja andmekaitseametitega,» lisasid nad.

Euroopa Parlament avaldas läinud kuul toetust määruse eelnõule, millest saab alus maailma esimestele põhjalikele AI-eeskirjadele.

Sealhulgas reeglid generatiivsetele AI-süsteemidele nagu ChatGPT ja Dall-E, mis on võimelised tootma teksti, pilte ja muud meediat.

Euroopa Liit loodab määruse osas leppeni jõuda enne aasta lõppu.

Määruse kohaselt tuleks AI-toodetud sisule panna vastav märgis, samuti keelataks AI kasutamine valdkondades, nagu näotuvastussüsteemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles