KUULA TASUTA Rahvusvahelised sisuloojad, kunstnikud ja miljardär jagavad nippe, kuidas tehisintellekt enda kasuks tööle panna

PM Majandus
Copy
Mindvalley juht Vishen Lakhiani ettevõtte Eesti uues kontoris.
Mindvalley juht Vishen Lakhiani ettevõtte Eesti uues kontoris. Foto: Eero Vabamägi

14.-16. juulil saab igaüks tasuta kuulata ja õppida käputäielt edukatelt ettevõtjatelt, autoritelt, kunstnikelt, reklaami spetsialistidelt ja sisuloojatelt, kuidas panna tehisintellekt enda kasuks tööle ning vähendada sellega nii töö mahtu kui kulusid.

Põhimõte on lihtne - maailm areneb kiiresti, ka tehisintellektid arenevad kiiresti, kuidas teha nende intelligentsete abilistega internetis koostööd nii, et töö maht ja kulud väheneksid, kuid produktiivsus samal ajal tõuseks. See pole utoopia, seda juba tehakse.

Mindvalley AI Summit toob kokku õige kireva seltskonna Kuul kaevandavast miljardärist, endise iluduskuninganna ja tänase auhinnatud ettevõtja, biohäkkeri, reklaamiloojate, kunstnike ja TedEd esinejateni.

«Tehisintellektist räägitakse palju, kuid vähesed räägivad andmearhitektuurist ja koodivabadest tarkvaradest. Kui sa õpid looma lihtsaid andmekogusid koodivabade tööriistadega, avab see piiramatult võimalusi nii inimestele kui organisatsioonidele,» ütleb Mindvalley tehisintellekti teemade eest vastutav Vykintas Glodenis.

Üks, kes tehisintellekti maailmast edukalt kasu lõikab on eestlastelegi hästi teada - Soome biohäkker ning mitme menuki autor biohäkker Teemu Arina.

Mees, kes vastutab kahe leiutise eest ajakirja TIME eelmise aasta 100 parima leiutise nimekirjast on Manon Dave. See mees oskab luua - muusikat, kunsti, tehnoloogiat… Ja ta näitab, kuidas seda kõike teha koostöös tehisintellektiga. Manoni kliendid on näiteks Mercedes, HBO ja Christian Dior.

Mindvalley AI Summit.
Mindvalley AI Summit. Foto: Mindvalley

Iman Oubou on esinenud Harvardis ja MITis, kirjutanud menukeid, loonud ettevõtteid ning olnud lisaks selle ka iluduskuninganna. Ta jagab kogemusi, kuidas luua tehisintellektiga turundussisu, anda õige sisend hea tulemuse saamiseks ning mismoodi tema tehisintellekti kasutab.

Mis toimub miljardäri peas? Naveen Jain on ettevõtte Moon Express asutaja, see on esimene firma, mis on saanud USA valitsuselt loa saata Kuule robot-kosmoselaev. Ühtlasi on Moon Express ainus eraettevõte maailmas, kellel on luba Kuult ressursse koguda. Naveenile kuulub ka tervist edendav ettevõte Viome, mis kasutab tehisintellekti inimese soolestiku bioloogia analüüsimiseks, andes ülevaate inimese tervisest.

Kirss tordil on noormees nimega Domenic Ashburn. «Mis on tehisintellekti mõju, kui see suutis ühendada 200 000 inimest enam kui sajast riigist?» Esitab ta küsimuse viidates ühele oma kampaaniale, millest kuuleb esitluses lähemalt. «Tehisintellekt saab toetada su sisu loomist, strateegia arendamist ja kogukonna kaasamist. Igaüks saab kasutada täiesti tavalisi tehisintellekte, et haarata inimesi globaalselt ja suurendada oma mõju digitaalses maailmas,» on ta veendunud. Domenic õppis Cincinnati ülikoolis kunsti, disaini ja arhitektuuri ning sattus peale kooli lõpetamist tööle meediaagentuuri, mis tegeles näiteks Nike, Tripadvisori ja NFLiga, ja kus tal tuli luua 3D ja graafilist sisu, videosid, juhtida digi- ja trükikampaaniaid.

Mindvalley asutaja Vishen Lakhiani on viimased aastad pühendanud tehisintellekti paremale tundmaõppimisele: «Need, kes ei kasuta täna ChatGPT-d on juba osaliselt millestki oluliselt maha jäänud. Mu 15-aastane poeg õpetas mulle, kuidas seda tööriista parimal võimalikul viisil enda kasuks tööle panna. Tema jaoks tuli see loomulikult, kuid minu vanuses inimesed peavad seda õppima. Pole kahtlustki, et see tööriist on tulnud siia selleks, et jääda, kuigi peame sellesse mõistagi vastutustundlikult suhtuma,» selgitas Lakhiani, lisades, et ta on tänu AI-le lühendanud oma töönädalat pooleteise päeva võrra.

Tasuta ülekande vaatamiseks tuleb registreeruda Mindvalley lehel.

Mindvalley suveülikooli 3-nädalane programm toimub Kultuurikatlas 3.–23. juulini.  Mindvalley suveülikool on virtuaalsele õpikeskkonnale lisandunud formaat, et kogukonna liikmed saaksid kogeda erinevaid kultuure ning õppida ja areneda üheskoos. Tegu on lastesõbraliku sündmusega, kuhu tulevad inimesed üle maailma üksi, sõprade või koos perega ühiselt õppima ja suhtlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles