Ignitis investeerib elektrisõidukite laadimisvõrku 115 miljonit eurot

BNS
Copy
Ignitise tegevjuht ja juhatuse esimees Darius Maikštėnas
Ignitise tegevjuht ja juhatuse esimees Darius Maikštėnas Foto: Ignitis Grupp

Taastuvenergiale keskendunud energiaettevõte Ignitis ning selle tütarfirmad Eestis ja Lätis investeerivad kolme kuni viie aasta jooksul kuni 115 miljonit eurot elektrisõidukite laadimisvõrgu laiendamisesse Baltikumis.

Ignitis Groupi juhatuse poolt 12. juulil heaks kiidetud investeerimisotsus haakub grupi strateegiaga kiirendada elektrisõidukite laadimisvõrgu arengut ja ehitada välja Baltikumi suurim kiirlaadimisvõrk. Investeeringu põhieesmärk on elektrisõidukite laadimisjaamade soetamine, et arendada elektrisõidukite laadimisvõrgu infrastruktuuri Balti riikides, teatas ettevõte.

Ignitise elektrilise mobiilsuse üksuse juhi Eimantas Balta sõnul näeb ettevõte suurt nõudlust laadimisvõrgu järele ja tegutseb selle nimel, et nõudlusele vastu tulla.

«Hetkel on meil Ignitis ON võrgus üle 260 laadimispunkti, millest neli asuvad Lätis. Eestisse peaksid esimesed laadimisjaamad kerkima järgmise aasta alguses,» ütles Balta ning lisas, et aastaks 2026 plaanib ettevõte Balti riikidesse paigaldada koguni kuni 3000 elektrisõidukite laadimispunkti.

Elektrisõidukite laadimisvõrgu Ignitis ON arendamine kehtestati Ignitise üheks strateegiliseks tegevusvaldkonnaks eelmise aasta lõpus. Seetõttu loodi ettevõttesse ka elektrilise mobiilsuse üksus, mida alates selle aasta algusest asus juhtima varasemalt viis aastat tehnoloogiaettevõttes Bolt töötanud Eimantas Balta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles