Bali kehtestas turismimaksu, et kaitsta kultuuri

Copy
Rand Balil
Rand Balil Foto: Firdia Lisnawati

Indoneesia kuurordiparadiis Bali kehtestab järgmisest aastast saarele saabuvatele turistidele 150 000 ruupia (9 euro) suuruse maksu, et säilitada saare kultuuri ning ohjeldada turistide halba käitumist, teatasid ametnikud kolmapäeval.

Turistidest sõltuv Bali meelitab igal aastal miljoneid väliskülastajaid ja saar püüab oma populaarsust ära kasutada, et täita rahakotti ja kaitsta saare troopilist võlu.

«Maksu küsitakse välisturistidelt ainult üks kord nende Bali külastuse ajal,» ütles kuberner I Wayan Koster kohalikele seadusandjatele.

Tasu tuleb maksta elektrooniliselt ja seda kohaldatakse välisturistide suhtes, kes sisenevad Balile välismaalt või muudest Indoneesia osadest, ütles ta. Maksu ei kohaldata Indoneesia siseturistide suhtes.

Ametlikel andmetel külastas saart eelmisel aastal rohkem kui kaks miljonit turisti, seda ajal, mil Bali taasavas saare pärast Covid-19 pandeemiat ja kehtestas reeglite rikkujate suhtes nulltolerantsi poliitika.

Küsimusele, kas uus maks heidutab külastajaid, vastas Koster, et ametiasutused ei usu, et külastajate arv väheneb.

«See ei ole probleem. Me kasutame seda keskkonna ja kultuuri heaks ning ehitame parema kvaliteediga infrastruktuuri, et Balil reisimine oleks mugavam ja turvalisem,» ütles ta ajakirjanikele.

Palmidega ääristatud saar on lubanud, et pärast intsidente, mille käigus on esinenud lugupidamatust peamiselt hinduistliku saare kultuuri suhtes, hakatakse ohjeldama halvasti käituvaid turiste.

Eelmisel kuul saatis Bali immigratsioonibüroo välja ühe Taani naise, keda filmiti alasti mootorrattaga sõitmas. 

Aprillis saadeti saarelt välja üks venelanna, kes postitas endast alasti foto püha puu ees.

Juunis avaldas kohalik omavalitsus pärast saare immigratsioonibüroo survet juhendi turistidele, kes soovivad Balit külastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles