Nike'i suhtes algatati uurimine sunniviisilise tööjõu kasutamise eest Hiinas

PM Majandus
Copy
Nike logo.
Nike logo. Foto: CARLO ALLEGRI

Kanada uurijad kontrollivad, kas Nike sai kasu sunnitööjõust Hiina uiguuride Xinjiangi provintsis. Ettevõte eitab süüdistust.

Kanada ärieetika järelevalvenõukogu uurib süüdistusi, mille kohaselt kasutas spordihiiglane Nike oma tootmises Hiina uiguuri vähemuse sunnitööjõudu, vahendab STT.

Avalduse kohaselt kahtlustatakse, et Nike Canada on tarnesuhetes Hiina ettevõtetega, kes kasutavad sunnitööd või saavad sellest kasu. Nike väidab, et tal ei ole enam sidemeid nende Hiina ettevõtetega. Ettevõte esitas ombudsmanile teavet oma tegevuse ja finantsandmete kohta.

Hiinat on aastaid süüdistatud uiguuride ja teiste moslemivähemuste süstemaatilises represseerimises Xinjiangi provintsis. Inimõigusorganisatsioonide andmetel on enam kui miljon inimest paigutatud piirkonnas asuvatesse laagritesse. Pekingit süüdistatakse muu hulgas sundsteriliseerimises ja sunniviisilises töös.

Mitmeid lääne ettevõtteid, eriti tekstiilisektoris, kahtlustatakse selles, et nad saavad sellest kasu või on sellest kasu saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles