Olerexi kasum kerkis mullu enam kui kahe kolmandiku võrra

BNS
Copy
Olerexi Tankla Mustvees.
Olerexi Tankla Mustvees. Foto: Sille Annuk

Kütuste jaemüüja AS Olerex teenis möödunud aastal 637,7 miljonit eurot müügitulu ja ligi 6 miljonit eurot puhaskasumit, mis tähendas aastavõrdluses vastavalt 55,7- ja 67,3-protsendist kasvu.

Tegevusalade lõikes teenis Olerex enim tulu kütuse müügiga, kus müügitulu ulatus 479,7 miljoni euroni, 75,2 protsenti kogu müügitulust. Kütuse müügile järgnes ligi 79 miljoni euro suuruse tuluga elektri müük, muude kaupade ja teenuste müügitulu moodustas kokku 62,5 miljonit eurot, toitlustamine ulatus 15,5 miljoni euroni ning bituumeni müügist teeniti 991 700 eurot, selgub Olerexi majandusaasta aruandest.

Valdav osa tulust, 623,1 miljonit eurot, teeniti Eestis. Lätis teeniti ligi 3,3 miljonit eurot ja Leedus 3,2 miljonit eurot. Suuremate sihtturgude seas oli ka Poola, kus teeniti ligi 3 miljonit eurot ning Saksamaa, kus tulu ulatus 2,6 miljoni euroni. Lisaks teeniti Euroopa Liidu riikidest väiksemal määral tulu ka Soomes ja Rootsis. 1,7 miljonit eurot käivet tehti ka Venemaal ning marginaalsed summad teeniti Valgevenes ja Ukrainas, vastavalt 14 900 ja 5900 eurot.

Ettevõtte tegevus on juhtkonna sõnul suhteliselt stabiilne ja suuri hooajalisi kõikumisi ei ole. 2022. aasta müügimaht kujunes väiksemaks aasta esimeses kvartalis ja suurimaks kolmandas kvartalis. Juhtkonna selgitusel ei soeta Olerex suuri kütusevarusid ning seetõttu on firma avatus kütusehinna otsesele tururiskile väike.

Möödunud aastal oli ettevõttes täistööajaga tööl 644 töötajat ning nende palgakulu ulatus 12,8 miljoni euroni. Aasta varem töötas firmas 606 inimest ja palgakulu oli 11,3 miljonit eurot.

Bilansipäeva seisuga on ettevõtte eelmiste perioodide jaotamata kasum 18,5 miljonit eurot.

2022. aastal avas ettevõte kaks uut teenindusjaama Turbas ja Jõhvis ning Olerexi müügivõrku kuulub praeguseks üle 100 täisteenindusjaama ja kiirtankla üle Eesti. Tänavu on plaanis jätkata tanklavõrgu laiendamist ning renoveerida olemasolevaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles