FOTOD Park Tondi kvartalis sai tsaariaegsest majast sündiv büroohoone täiskõrguse

BNS
Copy

US Real Estate ja 1Partner Ehituse meeskonnad pidasid Park Tondi elu- ja ärikvartalis uue hoone sarikapidu; tsaariaegne maja aadressil Sõjakooli 6 ehitatakse ümber büroohooneks.

«Mul on hea meel, et koos Park Tondi uushoonestuse arendamisega on meil võimalus ka mõned kultuuripärandisse kuuluvad ehitismälestised rekonstrueerida,» ütles US Real Estate tegevjuht Martin Kolga pressiteates. Sõjakooli 6 büroohoonet rekonstrueerib 1Partner Ehitus, arhitektuurse projekti on koostanud Tomomi Hayashi ja Hanno Grossschmidt arhitektuuribüroost HGA Arhitektid.

Kolga sõnul on ärikinnisvara turul valitsev hirm teatud määral üle võimendatud. «Park Tondi esimese etapi edu annab julgust võtta ette järgmisi arendusobjekte. Kõrge inflatsiooni korral on tugeva rahavooga ärikinnisvara jätkuvalt hea investeering,» leiab ta.

Enne Nõukogude okupatsiooni algust oli Sõjakooli 6 kasutusel Eesti kaitsejõudude sõjakooli sauna- ja vahtkonnahoonena. Pärast ehitustööde lõppu tänavu detsembris valmib hoone kahel korrusel kokku 1300 ruutmeetrit büroopinda, mis on terves mahus välja üüritud finantsettevõttele Bondora.

US Real Estate jätkab Park Tondi kvartali arendamist. Järgmisena alustatakse Park Tondi Residentside arendusega, praegu käib aktiivne üüritegevus Tondi tänava äärses ajaloolises kasarmuhoones, mis peagi rekonstrueeritakse samuti büroopindadeks.

Park Tondi elu- ja ärikvartalit arendab Urmas Sõõrumaale kuuluv kinnisvaraettevõte US Real Estate, millele kuulub äri-, haridus- ja spordikinnisvara, sealhulgas Rotermanni kvartal, Talsinki ja Patarei Merekindlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles